14.12.12

Tekniikan Lahna testaa

Koeajossa tänään Euroopan lahjakkain, suosituin ja taidokkain tanssiryhmä Dolts Dancers. Ryhmä koostuu neljästä nuoresta ja kauniista nykytanssin huippulupauksesta: Johannasta, Patesta, Julliasta ja Homokampaajasta.

Doltsien brändi ja valttikortti on kihelmöivän inspiroidusti improvisoidut koreografiat. Ryhmä on luopunut väyneestä ja aikansa eläneestä yhteiskoreografiasta ja jokainen tanssija improvisoi itse oman osuutensa senhetkisen sisäpoliittisen tilanteen, yhteiskunnallisen tunnelman ja oman sielullisen tunnetilansa pohjalta - mutta silti erillisiltä vaikuttavat improviosaatiot kasvavat saumattomaksi taiteelliseksi ja filosofiseksi kokonaisuudeksi joka ottaa pelottomasti kantaa maailman nykytilaan ja vaikkapa oikeuslaitoksemme epäkohtiin.

Johanna on ryhmän taiteellinen johtaja ja itsekin kaunis kuin öljymaalaus (sekoitus Stiina Saaristoa ja Fernando Boteroa). Hänen tinkimätön visionsa ja loppumaton luomisvoimansa ovat ne ehtymättämät luonnonvarat joiden ansiosta Dolts Dancers on saavuttanut sen aseman maamme kulttuurikartalla joka sillä nyt on.
Kiitämme: Muhkeita muotoja, nukkemaisuutta, kansainvälistä tyyliä pukeutumisessa ja ehostuksessa, päälle maalattua rusketusta, kovia nyrkkejä. Tissejä. Puutarhatonttumaista törmäyksenkestävää rakennetta. Vettähylkivää pinnoitusta. Vastaa fysiikaaltaan ainakin kolmea normaalikokoista doltsia.
Moitimme: Vielä turhan kevyt raskaan sarjan tanssijaksi; voisi rohkeasti kasvattaa massaa, etenkin vatsan tienoilla.

Homokanpaaja on ryhmän uusin jäsen ja upea lisä koostumukseen. Kaikkien homokampaajien tapaan hän on hyväsydäminen, rehti ja älykäs. Kauniiseen Johannaan syvästi rakastuneen Homokampaajan erikoisuus on esitellä onnistunutta eheytystään suutelemalla ja hyväilemällä Johannaa (mikä ei oikealta heterolta niin vain onnistuisikaan). Johannan lapsen tuleva homoisä.
Kiitämme: Huulia, miehekkyyttä, trendikkäitä tukisukkahousuja, ilmeikästä esiintymistä. Osaa nostaa kädet kauniisti pään päälle ja taputtaa. Osaa napsutella sormia. Pukeutuu rohkeasti naistenvaatteisiin. Hennosta rakenteesta huolimatta kestävä sillä kykenee pitämään Tuksua sylissään melkein koko sylitanssin ajan.
Moitimme: Ei näyttänyt tissejä.

Yksityinen henkilö Jullia (ei julkisuuden henkilö) on ryhmän syvällinen filosofi ja sulokasliikkeinen Rodinin Ajattelija. Kesken esityksen hän saattaa seisahtaa loppuillaksi paikoilleen miettimään syvennetyn kosmetologiikan syntyjä syviä - "Oliks kainalo kasvoissa? Meikataanks sieraimet huuli punalla vai ripsi värillä? Kuka mä olen ja missä on mun sidukka?" - Jullian päiväunet kesken esitysten lisäävät esitysten inhimillistä koskettavuutta kiinnittämällä katsojan huomion elämän haurauteen ja ohikiitävyyteen.
Kiitämme: Esityksen energisyyttä, dynaamisuutta ja vauhtia. Eksistentiaalista otetta ja rohkeaa postmodernismia. Näyttäviä showmeikkejä. Dialogia yleisön kanssa. Tukevaa rakennetta. Keikkoihin sitoutumista. Tissejä.
Moitimme: Potkut lähtevät joskus turhan hitaasti.

Pystymetsien mies Pate on sorja nuorukainen idästä jossa miehet ovat miehiä ja lehmät peloissaan. Nuoresta iästään huolimatta Pate on rutinoitunut esiintyjä jonka pravuuri on maata lattialla kauniissa ja koskettavassa kuvaelmassa "Väsynyt kuutti kevätkalliolla". Jalkojen sensuellin levittelyn taidon Pate on imenyt jo äidinmaidossa ja hänen eroottinen sylitanssinsa saa miehet hulluuden partaalle, kuten hän itse vaatimattomaasti toteaa.
Kiitämme: Kestävää rakennetta. Notkeutta ja ketteryyttä ahtaissakin käänteissä. Älyä. Yleissivistystä. Tissejä.
Moitimme: Vedenpitävyyttä etenkin etummaisissa ulokerakenteissa. Persettä.

Lisähuomioita: Seuraavalle keikalleen Turussa Doltsit saavan eurytmistä lisävahvistusta iloisesta laulajapoika Tauski Peltosesta jonka ohjelmanumero koostuu juopuneesta kalsareissa seisoskelusta ja omien sukupuolielinten keskittyneestä kaivelemisesta. Ylimääräisenä numerona Pate antaa eroottisesti latautuneen sylitanssin Taukille.

Arvosana 10+

No comments:

Post a Comment