21.11.11

F for Fake

Maassamme on viime aikoina paljastettu useita valelääkäreitä. Monet ovat asiasta syvästi huolestuneita. Ymmärrettävästi, ovathan lääkärit varsin tärkeä ammattikunta.

Mutta mitä jos vieläkin huomattavasti tärkeämpiin ammatteihin on pesiytynyt epäpäteviä valeammatinharjoittajia?

Voisiko maassamme olla esimerkiksi valelaulajia? Sellaisia jotka osaamatta tippaakaan laulaa silti vaan tunkevat väkisin studioon määkimään kuin märät lantut ja sitten dilkkaavat itse poltettuja CD-levyjä kassinpohjalta kaikille vastaantulijoile jotta saisivat rahaa viinaan? Ja keikkoja jos heillä olisi niin sellaisia olisivat että huulia vaan liikutellaan, sanoja ei muisteta eikä sitä mikrofoniakaan aina jakseta pitää suun edessä kun pitää "laulaa". Keikat olisivat suuri menestys. Ja yleisöllä olisi hauskaa. Radiosoittoa tulisi kohtalaisen vähän mutta Youtubeen biisi ladattaisiin. Kommentit olisivat kiittäviä. Ja katsojilla olisi hauskaa.

Entä voisiko Suomessa olla valetanssijoita? Sellaisia ylipainoisia joka paikasta pursuavia lölleröitä jotka kovaan ääneen rehvastelisivat olevansa trimmattuja ammattitanssijoita ja osaavansa ulkoa ainaskin 15 koreografiaa, mutta joiden "tanssi" olisi pelkkää koomaista kävelyä ja greitlenghts-tissien ulkoiluttamista. Lattiaa kovasti pyyhittäisiin muovitukalla, välillä mentäisiin ihan polvilleen, ja takaisin ylös pääseminen olisi kovin vaivalloista. Välillä vähän kaatuiltaisiin koska ei kukaan kestä ihan loputtomasti sitä viinaa vaikka se hyvää onkin ja ennen kaikkea ilmaista. Tanssiesitykset olisivat suuri menestys. Ulkomaillekin oltaisiin menossa maailmaa valloittamaan. Ja yleisöllä olisi hauskaa.

Olisiko mahdollista että löytyisi kenties valebloggari? Joku täysin kirjoitustaidoton psykovompatti joka ei osaa rakentaa ymmärrettävää lausetta vaikka henki sitä riippuisi, joka pomppii asiasta toiseen ilman mitään logiikkaa kuin sokerihumalainen vesikikirppu, ja joka enimmäkseen vaan toistaa samoja vanhoja tuhanteen kertaan toistettuja asioita postauksesta toiseen, vuodesta toiseen. Epätoivo toki kasvaisi, jutut kuluisivat ihan puhki eikä kukaan uskoisi sanaakaan valebloggarin valheista. Kohta päädyttäisiin siihen että valebloggarin postaukset olisivat täynnä sokeaa raivoa exiä, yleisöä, lukijoita, kuviteltuja kateellisia vihamiehiä ja maailmaa kohtaan. Ja lukijoilla olisi hauskaa.

Epätodennäköistä, hyvin epätodennäköistä olisi ainakin löytää valeglamourmalli. Joku lyhyt mutta sitäkin lihavampi savolaistollukka joka pukisi kuviin aina liian pienet ja joka suhteessa epäsopivat vaatteet ja meikkaisi kuin crackillä aivonsa lopullisesti käräyttänyt Ronald McDonald, ja meikkaisi ennen kaikkea pimeässä, ilman peiliä, ilman käsiä, ja jonka kuvat olisi aina otettu väärästä kuvakulmasta "koska kyllä Paris Hiltonistakin saa huanoja kuvia!" ja joka aina onnistuisi näyttämään kuvissa likaiselta, rasvaiselta ja kroonisesti juopuneelta. Ja jotenkin sellaiselta että kuvasta huokuisi päällimmäisenä ajatus että nyt ei oo taas siivoja käynyt kolmeen viikkoon. Netissa olisi toki tuhansia onnistuneitakin kuvia valeglamourmallista. Niitä ei vaan kukaan olisi nähnyt. Ja katsojilla olisi hauskaa.

Vielä mahdottomampaa olisi löytää valeblondi jolla on valetissit ja joka on valekristitty ja joka olisi lisäksi kaikkea yllämainittua.

Sellainen vaatisi jo taikuri David Hasselhoffin ja taikuri Haudinin maagisia yhteisvoimia.

12 comments:

  1. Ei tollanen oo mahollista!

    t. Hahis

    ReplyDelete
  2. Olen havaitsevinani postauksessa ironiaa. Piiloviitataanko tässä Armi Aavikkoon?

    ReplyDelete
  3. Psykovompatti :D

    Kuulostaa tutulta, mutta en vain keksi kuka kehtaisi tuolla tavalla huijata..

    ReplyDelete
  4. kyllä kyseessä pitäisi olla erittäin taitava standup-koomikko, ei tuollainen muten voisi onnistua.

    ReplyDelete
  5. greitlenghts-tissit :))

    ReplyDelete
  6. Mä jotenkin olen aina tiennyt, että Katri Helena on feikkiblondi!

    ReplyDelete
  7. :) päivän naurut..... t. Tavis

    ReplyDelete
  8. en usko, kun en oo omin silmin nähny!

    Y

    ReplyDelete
  9. Se mikä ei tapa, vahvistaa! :D

    ReplyDelete
  10. No ei kyl mitenkään... en pysty uskomaan, et menis läpi. Joo ei.

    ReplyDelete
  11. M.A. Numminen ei osaa laulaa, on tehnyt uransa alkuaikoina keikkoja kaljapalkalla ja on levyttänyt ja kirjoittanut kaikenlaista näennäiskulturellia roskaa. Onko hänelle saatu nyt naispuolinen vastine?

    ReplyDelete