30.7.14

Kreitlenks Kristuksen kärsimysnäytelmä

Tiistai. Suomenlinnassa Tuksun kanssa. Ehtoollistimme. Edellisen illan ichthystähteitä helteen pehmittämässä, eltaantuneessa kermassa. En tahtonut ehtoollisen jäävän viimeisekseni joten vetosin paastoon: "Niin Ester käski vastata Mordokaille: ´Mene ja kokoa kaikki Suusanin juutalaiset, ja paastotkaa minun puolestani; olkaa syömättä ja juomatta kolme vuorokautta, yöt ja päivät. Myös minä palvelijattarineni samoin paastoan. Sitten minä menen kuninkaan tykö, vaikka se on vastoin lakia; ja jos tuhoudun, niin tuhoudun.´" (Ester 4:14)

Vietimme Tuksun nativiteettijuhlaa. Tuksu oli koonnut niiden viettoon koko ystäväpiirinsä ja opetuslastensa joukon. Läsnä oli minä, Pidennysten Kristus, hurmaava neiti Diamond Vain ("Älköön kukaan, joka on kuohittu musertamalla tai leikkaamalla, pääskö Herran seurakuntaan." (5Moos. 23:1)) ja nuori Bella-koira. Illalla oli tarkoitus vielä vierailla DTM:ssä tai Herculeksessa. "Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa." (3Moos. 20:13)

*     *     *     *     *

Keskiviikko. Olen ryhtynyt harjoittelemaan koreografioita kun Doltsien keikat jälleen lähestyvät. Ensin harkitsin pitäytyväni MC Jezzenä juontajan roolissa, joku mukava saarna tilaisuuden aluksi ("Kultarengas sian kärsässä on kaunis nainen, älyä vailla." Sananl. 11:22)) ja sitten tilaisuuden päätteeksi Siionin virsiä ja rukoushetki, mutta karitsan veri vetää julistamaan Sanaa eurytmiikan keinoin. Tällä hetkellä suunnittelen tanssivani minälliseroottisesti joko psalmin 29 (Daavidin virsi. Antakaa Herralle, te Jumalan pojat, antakaa Herralle kunnia ja väkevyys. Antakaa Herralle hänen nimensä kunnia, kumartakaa Herraa pyhässä kaunistuksessa. Herran ääni käy vetten päällä; kunnian Jumala jylisee, Herra suurten vetten päällä. Herran ääni käy voimallisesti, Herran ääni käy valtavasti. Herran ääni särkee setrit, Herra särkee Libanonin setrit. Hän hypittää niitä niinkuin vasikkaa, Libanonia ja Sirjonia niinkuin nuorta villihärkää. Herran ääni halkoo tulen liekit. Herran ääni vapisuttaa erämaan, Herra vapisuttaa Kaadeksen erämaan. Herran ääni saattaa peurat poikimaan, se raastaa paljaiksi metsät. Ja kaikki hänen temppelissänsä sanoo: "Kunnia!" Herra istui valtaistuimellaan, ja vedenpaisumus tuli. Herra istuu kuninkaana iankaikkisesti. Herra antaa kansallensa väkevyyden, Herra siunaa kansaansa rauhalla.) tai jonkun Paris Hiltonin virren.

Illalla hengelliseen kokoukseen Urheilutalolle ja sen jälkeen ehkä Sikariklubille. Niin Herra Jumala ajoi ihmisen pois Eedenin puutarhasta ja pani hänet viljelemään maata, josta hänet oli tehty. Hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin puutarhan itäpuolelle kerubit ja salamoivan, leimuavan miekan vartioimaan elämän puulle vievää tietä. 1Moos 2:23-24.

*     *     *     *     *

Ensi viikosta tulossa piinaviikko. Roomalaiset kiduttajat ovat kutsuneet Tuksun tuomiolle ristiinnaulitsemista varten. "Kotirauhan rikkominen, Länsi-Uudenmaan ko, käsittelypäivä Lohjan toimipisteessä 5.8.14. Vastaajina Lahdenvuo ja Tukiainen. Epäilty rikos tapahtui heinä-elokuun vaihteessa 2013." En aio vaieta kentuurioiden ja fariseusten edessä vaan tulen oikeudessa pitämään pulustuspuheen ja toimimaan Tuksun luonnetodistajana. "Sikemin isä Hamor lähti Jaakobin puheille. Jaakobin pojat olivat juuri palanneet laitumilta ja kuulleet asiasta. He olivat raivoissaan ja katkeria, sillä Sikem oli makaamalla Jaakobin tyttären loukannut Israelin kunniaa, eikä sellaista voitu sietää. Hamor puhui heidän kanssaan ja sanoi: "Poikani Sikem on rakastunut perheenne tyttäreen. Antakaa tyttö hänelle vaimoksi, ja tehdään sopimus: antakaa te meille vaimoiksi tyttäriänne ja ottakaa itse meidän tyttäriämme. Tulkaa asumaan meidän pariimme, maa on avoinna edessänne. Jääkää tänne, liikkukaa vapaasti kaikkialla ja asettukaa tänne." Sikem itse sanoi Dinan isälle ja veljille: "Jos hyväksytte minut, minä maksan teille niin paljon kuin pyydätte. Määrätkää morsiamen hinta vaikka kuinka korkeaksi ja vaatikaa lahjoja vaikka kuinka paljon, minä maksan mitä pyydätte, kunhan vain annatte tytön minulle vaimoksi."" Puheenvuoroni päätteeksi tanssin minälliseroottisesti.

1 comment:

  1. Vaikka näädän uraani on kestänyt monta vuotta, niin tässä en pysy mukana. Korkeakulttuuria, ja selvästi aineksia kärsimysoopperan libretoksi mutta Aertolla ei taida olla roolia? Diplomaattikuski luonnollisesti ajamaan taivaallisia tulivaunuja. Missähän Julian käärinliinat ovat nyt?

    ReplyDelete