8.7.14

Raittius - uhka vai mahdollisuus?

Oman maan kaunotar, herttainen Johanna Tukiainen on nyt ollut raittiina useamman viikon, kenties useamman kuukaudenkin, ja on aika tarkastella tapahtunutta.

Ensin kauniin Johannan raittiuslupaus järkytti ja pelotti. Että tässäkö tämä nyt oli? Tähänkö kaikki kaunis loppui?

Sydäntä kouraisi.

Syy suruun ja pakokauhuun ei ole pelkästään sentimentaalinen ja kristillisromantillinen. Luonnollisesti huoli sievän Johannan taiteen tason säilymisestä raittiussurukeikoilla täyttää onton sieluani kylmällä paniikilla, mutta perimmäinen huoleni on syvempi.

Kyseessä on kuitenkin merkittävä tekijä kansantaloudellemme. Miten kävisi esimerkiksi Helsingin keskustan Alkon myyjien? Montako prosenttia noista kelpo ruskakauppiaista pitäisi lomauttaa? Entäpä tuon taivaallisen ruskanektarin viljelijät, rypäleiden poimijat, jalon viinin pullottajat, koko hurskas ja pyyteetön ja itseään säästelemätön jakeluporras? Heitä en edes tohdi ajatella.

Montako Kampin alueen baaria joutuisi sulkemaan ovensa? Montako vääräselkäistä kyypparia alkoholisioituisi ja joutuisi vaivaistaloon? Montako tunkinkantoon erikoistunutta portsaria jäisi pysyvästi työttömäksi, marginalisoituisi lopullisesti ja ajautuisi itsetuhoon? Montako edellä mainittujen lapsista myytäisiin huutolaisiksi ja päättäisi päivänsä ikinä näkemättä Jollasta?

Entä miten kävisi ambulanssien, ensiapuklinikoiden, sidetarpeiden valmistajien ja myyjien? Raittiin Johannan pahoinpitelyharrastusfrekvenssi laskisi erittäin dramaattisesti, dramaattisin tuloksin kaikille niille joiden elanto riippuu kauniin Johannan uhrien paikkaamisesta tai hautaamisesta.

Laskettaisiinko viehättävän Johannan absolutismi ihmishengissä? Montako glamourraittiuden myötä lamaan ja henkilökohtaiseen konkurssiin suistunutta onnetonta jouduttaisiin kärräämään hengetönnä ruumishuoneen kautta suoraan kaatopaikalle kun Malmille ei enää mahdu?

Eniten suretti maamme laatujournalismin karu kohtalo. Mistä lehdet nyt kirjoittaisivat kun herkkä Johanna ei enää tarttuisi ruskapulloon? Mitä suomalaisen tiedonvälityksen apoteoosi Jari "Kupsu" Kupiainen tekisi?

Kupsu.

Mistä Kupsu nyt kirjoittaisi kun ei enää voisi referoida suoraan kauniin Johannan siiderinkosteita fc-statuksia suoraan keskikaljaa lainehtivien räkälöiden tunkkaisista takahuoneista? Niitä joissa oman maan aito blondi kertoo rehellisesti että keikka meni todella upeasti eikä hän todellakaan kännissä hakannut ketään. Ja ennen kaikkea että hän ei kuulu vankilaan, aerto sinne kuuluu. Ei sitä Vesan satakahdeksastilaukeavaakaan ihan joka päivä voi räplätä, pitäähän senkin joskus saada levätä. Omasta päästäänkö Kupsun jutut pitäisi keksiä?

En tahdo edes kuvitella niitä eksistentiaalisen angstin pohjattomia alhoja joissa Kupsu joutui käymään kuullessaan sydämmmellisen Johannan lopettavan alkoholin käytön. Voimia ja jaksuhalit sulle, Kupsu! Stay strong ja keskity Vesan pippeliin niin kaikki kyllä vielä muuttuu hyväksi!

Raittiuspäätös ei kuitenkaan tuo muuassaan pelkkää pahaa. Kansantaloutemme saa merkittävän piristysruiskeen siitä kun kaikki suomalaiset alkavat oikeasti tehdä töitä sensijaan että istuisivat työajallaan netissä stalkkaamassa kauniin Johannan känniörvellystä.

Nähtäväksi jää jäädäänkö plussalle vai miinukselle.

1 comment:

  1. Kaunis Johanna on ollut Lääkintähallituksen kansallisen avohoitoprojektin palveluksessa. Tekstiviestikohu oli suunniteltu juttu, ja muu perhe on ollut mukana jutussa alusta alkaen. Julia käsikirjoitettiin jo pois, ja nyt on Johannan vuoro. Kymmenet tuhannet suomalaiset ovat saaneet lohtua tapahtumaköyhään, mitättömään elämäänsä kun on ollut joku, jolla on asiat vielä huonommin. Eihän tuollaista elämää olisi rahoitettu keikkapalkkioilla! Muutaman viikon kuluttua Johanna muuttaa ihan oikeasti Miamiin jossa Mika odottaa yhdessä Julian ja poikaystävän kanssa.

    Juoneen on jo käsikirjoitettu miespuolinen sylkykuppi Tauski, ja sitten taas sadattuhannet naiset pääsevät mollaamaan millaisia suomalaiset miehet ovat, ihan kuin aikanaan Nykästä. Kupsu raukka ei vielä ole tajunnut kupletin juonta;
    mukana olleille Pennalle ja Virtaselle on luvattu pääsy BB-taloon.

    ReplyDelete