23.3.12

Taikamaken seikkailut

Öisin, kun valot ja Tuksut ovat jo sammuneet ja maailma on syvässä unessa, leppoisa Puutarhatonttu rientää salaiseen Taikaluolaansa jossa pukee yllensä naamion ja viitan ja vetää valkoiset jockeykalsarit sukkahousujensa päälle muuttuakseen kaikkien rikollisten ja konnien viholliseksi numero ykköseksi: Taikamakeksi!

Uskollisen apurinsa Vaippapojan kanssa Taikamake partioi kaupunkimme katuja turvatakseen glamourin ja blondigeenin, joita rikolliset näätäterroristit jatkuvasti vaanivat. Näitä ovelia ja häikäilemättömiä konnia vastaan poliisikin on voimaton, mutta lähes yliluonnollisia psykiatrin kykyjä omaava Taikamake jää harvoin toiseksi paatuneimmallekaan fotoshopparille sillä hän osaa puhelimanauksen ikivanhan taidon ja tietää salatun totuuden: Ihminen näkee mitä haluaa ja kuulee mitä tahtoo!

Tämän edessä ovat näätärikolliset voimattomia.

Niinpä Taikamake ja uskollinen apuri Vaippapoika hyppäävät Taikamaken Citroen-merkkiseen Taikamobileen ja hurauttavat neljässä ja puolessa tunnissa Jollashovin Taikaluolasta aina Vantaalle asti taltuttamaan yön ensimmäisen kriminaalin - ilkeän Arkkiatrin.

Arkkiatrin syntilista on pitkä ja synkkä mutta pahin kohta on selvästi tämä: Arkkiatri ei lukuisista kehoituksista huolimatta ole suostunut sanomaan irti ystävyyttään Kuristaja-Aerton kanssa, eikä myöskään tallentanut erästä elintärkeää ja laadukasta TV5-dokumenttia digiboksilleen vaikka suoraan käskettiin.

Ensimmäisen takaiskunsa Taikamake ja Vaippapoika kohtaavat heti Arkkiatrin kotitalon alaovella. Se on lukossa!

Tällaista juonikkuutta he eivät osanneet odottaa!

Hetken näyttää siltä että sankariemme peli on pelattu - mutta onneksi Taikamake saa melkein oitis älynväläyksen.

"Ootamme tässä alaovella kunnes joku tulee ulos, sitten livahdamme juonikkaasti samalla ovenavauksella sisälle!"

Kolmen tunnin odotuksen jälkeen alaovi aukeaa ja Taikamaken psykiatrisesti älykäs suunnitelma pannaan täytäntöön ja se osoittautuu täydelliseksi menestykseksi. Nopeasti sankarimme selvittävät oikean kerroksen ja rientävät oikealle ovelle.

Mutta siellä heitä odottaa jälleen uusi musertava takaisku - Arkkiatrin kotiovi onkin lukossa!

Taikamake kokeilee sitä viidentoista minuutin ajan mutta tulos on aina sama - lukossa on ja pysyy! Tähän hän ei ollut osannut varautua vaikka juuri moista kieroutunutta ja suorastaan sairasta toimintaa hänen olisi pitänyt odottaa Arkkiatrin kaltaiselta superrikolliselta.

Tähänkö päättyy Taikamaken ja Vaippapojan taru? Näinkö surkeasti supersankarimme epäonnistuvat uransa kenties tärkeimmässä tehtävässä?

"Miulla on kakkihätä, Taikamarkku-setä."

"Hyss", Taikamake sanoo. "Anna minun ajatella hetki."

Puolessa tunnissa Taikamaken ylivertaiset aivot kehittävät suunnitelman joka muuttaa mahdottoman mahdolliseksi, sillä hänen aivojensa supervoimien edessä taipuvat ja talttuvat ylivoimaisimmatkin esteet.

"Kuuntele tarkkaan, Vaippapoika, näin teemme. Tarkkaan tutkittuani luihun Arkkiatrin oven epätoivoisia psykologisia puolustusmekanismeja ja defenssejä havaitsin niissä kohtalokkaan puutteen. Se on tuossa, suoraan postiluukun vieressä: ovikello! Sitä rimpauttamalla houkuttelemme ovelasti Arkkiatrin ovelle ja saamme hänet avaamaan sen! Sitten iskemme, paketoimme hänet ja kärräämme Pasila Vicen pakeille!"

"Miulla ei oo enää kakkihätä, Taikamamarkku-setä, mutta nyt miulla on jano."

Kädet vain lievästi täristen Taikamake tarttuu ovikelloon ja vääntää sitä kuten vain supersankari voi ovikelloa vääntää. Jännitys on lähes sietämätön - onnistuuko Taikamaken psykologisesti älykäs suunnitelma? Lankeaako nerokas mutta ylimielinen konna hänen psykologisesti älykkääseen ansaansa?

Kuluu hetki ja ovi aukeaa.

"Ei jumalauta pojat! Tähän aikaan soittelette ihmisten ovikelloja?" rikollisnerolle tyypillisesti dekadentiin silkkiaamutakkiin pukeutunut Arkkiatri sanoo väsyneesti haukotellen. "Nyt laitatte sen korkin kiinni ja meette kotiin nukkumaan!"

"Mutta - " Taikamake aloittaa. Turhaan, ovi on jo sulkeutunut.

Supersankarit eivät kuitenkaan luovuta näin helpolla. Taikamake tarttuu uudestaan ovikellon ja rimpauttaa sitä voimakkaammin samalla kuin Vaippapoika alkaa takoa Arkkiatrin ovea varavaipallaan.

"Ovi auki! Ovi auki ja heti!"

Samassa viereinen ovi aukeaa ja rappukäytävään astuu pyjamaan pukeutunut kehonrakentaja.

"Ja nyt saatanan pirihinttarit loppu se mekastus!"

Ei mene kuin hetki ja Taikamake ja Vaippapoika löytävät itsensä pihalta ja pää edellä lumihangesta.

"Tämä ei jää tähän, Arkkiatri!" Taikamake sanoo ja heristää jykevää supersankarinyrkkiään Arkkiatrin suuntaan. "Voitit ehkä tämän taiston oveluudellasi mutta sota ei vielä ole ohi!"

*    *   *   *   *

Ensi viikolla: Taikamake ja Vaippapoika yrittävät löytää Turkuun! Ylioppilaskylän omistaja, ilkeä Rumarillinainen on jälleen pahanteossa! Mutta miten pärjää supersankariduomme taistelussa kokonaista ylioppilaskylää vastaan?

Siihen saat vastauksen ensi viikolla, samaan taikamakeaikaan, samalla taikamakekanavalla!

6 comments: