4.4.12

Avoin kirje Sauli Niinistölle

Sauli Niinistö, nähtävästi ammatiltasi Suomen presidentti. Onko kansasi koskaan tavannut Johanna Tukiaista henkilökohtaisesti?

Voitko sanoa kansasi tuntevan Johanna Tukiaisen ja voivan muodostaa niin kärkkäät mielipiteensä siltä pohjalta, jotka sillä on Johanna Tukiaista kohtaan? (Tämä koskee itseasiassa erittäin monia muitakin kansoja kuin suomalaisia, joilla näkyy olevan niin selkeät mielipiteensä Johanna Tukiaisesta.)

Olen jo kirjoittanut Suomen johtavassa blogissa, Lahnan blogissani, jolla on satojatuhansia lukijoita, kannanottoni taannoiseen TV 5:lla esitettyyn noin tunnin mittaiseen ohjelmaan, jonka ilmiselvä tarkoitus oli ainoastaan Johanna Tukiaisen mustamaalaus sekä ohjelma pääpiirteissään oli täyttä törkyä. Olen kommentoinut myös paljon Facebook sivuillani kyseistä asiaa.

En käsitä tätä ajojahtia, minulla on ystäviä ympäri maailmaa, ja sain juuri taannoisella matkallani kuulla, kuinka on täysin käsittämätöntä, että Helsingissä syntynyt SUOMALAINEN nainen Johanna Tukiainen saa kuulla jatkuvaa solvausta ja herjausta omalta kansaltaan, vaikka asian pitäisi olla juuri päinvastoin, meidän tulisi tukea häntä. Myös naisten, ei pitäisi asettua toisiaan vastaan, olen kuullut niin monta kertaa kommentit, kuinka siinä on jotain "väärää" tai ihmeellistä, että Johannalla on silikonirinnat, vaalea hiustenpidennys ja hän pitää meikkaamisesta ja pinkistä huulipunasta. Näissä asioissa ei ole mitään ihmeellistä ulkomailla, mutta onko todellakin niin, että Suomi on edelleenkin takapajula, vaikka täällä on paljon korkeasti koulutettuja ihmisiä ja elintasomme on korkea? Olen aina arvostanut Suomea korkealle ja pitänyt suomalaisia ihmisiä älykkäinä, Johannan saaman kohtelun jälkeen, en ole enää niinkään varma asiasta.

Koen vahvasti, että ohjelman tarkoituksena oli pelkkä ajojahti Johannaa kohtaan, sekä hänen mustamaalauksensa. Jos olisimme Jenkeissä, Johanna saisi kyseisestä mustamaalauksesta ainakin miljoonan korvauksen. Mutta myös Suomen mittakaavassa tässä ei puhuta nyt mistään satasista.

However, nyt ei myöskään ole kyseessä raha. Nyt on kyseessä oikeus, ja ohjelma soti täysin tekijänoikeuslakeja vastaan ja siinä oli kunnianloukkausta, kuten mm. salakuvausta. Etkö ymmärrä Sauli sitä, että televisio-ohjelmat voidaan leikata niin, että ihmisestä pyritään tarkoituksella tuomaan esille kaikki mahdollinen negatiivinen, mitä ikinä saadaan revittyä, ja suurin osa positiivisesta ja kauniista materiaalista jätetään kokonaan näyttämättä, tarkoituksella? Eikö Johanna ole saanut jo tarpeeksi lokaa niskaansa tässä maassa, missä teillä hyeenoilla ja susilla jotka haluatte raadella Johannan kappaleiksi, menee oikein rajanne?

Ihmiset kauhistelevat muinaisaikojen primitiivisyyttä, kun kristittyjä syötettiin leijonille, keskiajalla "noitia" poltettiin roviolla jne. mutta miten tekopyhä nykyajan kulttuurimme on? Eräs sukulaiseni, joka on lääketieteen tohtori ja on asunut vuosikausia jo ulkomailla auttaen muita ihmisiä (siis pelastaen itseasiassa ihmishenkiä) kysyi erittäin hyvän kysymyksen: "Mitä pahaa oikein Johanna on tehnyt, mistä tämä viha teille kumpuaa?" Johannaa on käytetty hyväkseen monet kerrat, hänen sinisilmäisyyttään ja kiltteyttään on käytetty häntä vastaan. Tässä ei voi nyt olla kyse siitäkään, että Suomessa ainoastaan törky, kuten väkivalta, kiroilu, itkeminen ja kaikki negatiivisuus myy.

Kun olen pidemmän aikaa ulkomailla ja alan lukemaan Iltalehteä tai Iltasanomia lentokoneessa, tulee aina sellainen olo kuin lukisi jotain kauhulehteä. Suurin osa on pelkkää katastrofia, sairauksia, avioeroja, skandaaleja jne. Mikä meitä vaivaa, kuuluuko suomalaisuuteen synkkyys ja melankolisuus ja tässä maassa "vahingonilo on paras ilo"?

Sauli Niinistö, sinä näet ohjelmassa ehkä turvonneen, tasapainottoman, alkoholisoituneen ja agressiivisen naisen. Etkö ymmärrä, millainen valta medialla on muokata ihmisestä juuri sellainen kuva kuin he itse haluavat? Muissa maissa, joissa Johanna on tuntematon, on hän ihmisten silmissä erittäin viehättävä, näyttävän näköinen, nuori vaalea nainen, jolla on hyvä kielitaito ja paljon elämänkokemusta. Miksi te ette näe, tai itseasiassa, monet ette vain halua nähdä Johannaa, siitä näkökulmasta? Edelleenkin kysyn samaa: "Mitä pahaa Johanna on teille tehnyt?" Mistä lähtien suomalainen nainen, joka on ollut kauan aikaa esillä julkisuudessa, joka tykkää olla tietyntyylinen ja näköinen, on ollut "ällöttävä"? Tässä tullaan myös kysymykseen suomalaisten huonosta itsetunnosta.

Tässä maassa on Euroopan korkeimmat itsemurhatilastot, suomalaiset juovat paljon alkoholia, ja täällä syödään paljon masennuslääkkeitä. Se jos Johannaa kuvataan päihtyneenä jollain keikallaan, en ymmärrä, mikä siinä on niin järisyttävää? Minä olen pahoillani siitä, millaisessa valossa moni media on Johannan esitttänyt, he eivät ymmärrä, miten vakavista asioista on kyse. Johannan ihmisuhteita pilataan, samalla koko hänen elämänsä. Elämä on kuitenkin niin lyhyt ja arvokas, ja meillä jokaisella on oikeus onneen ja myös omaan yksityiselämään.

Miksi tässä maassa ainoastaan silloin "kelpaa" ja on hyvännäköinen ja ns. normaali nainen, jos on ilman meikkiä ja tavalliset vaatteet päällä? Kuka nämä säännöt meille laatii? Minusta naisella on oikeus nauttia naiseudestaan ja olla juuri sen näköinen kuin itse haluaa. Johanna ei ole mikään friikki "Johanna Tukiainen" jolla on pinkki tyllihame päällään ja joku ihmeellinen sekakäyttäjä. Johanna on ajatteleva, tunteellinen ja herkkä nainen, joka haluaa ihan samanlaisia asioita elämässä kuin suurin osa muistakin ihmisistä, kuten rakkautta, hyvän ja turvallisen miehen, lapsia, matkustelua, terveyttä ja elämyksiä. Minusta on turha yrittää tehdä Johannasta jotain sellaista, mitä hän ei ole. Tämän maan media saa Johannan vakavasti ajattelemaan ulkomaille muuttoa, onhan hän paljon asunut ulkomailla, mutta ei ole koskaan vakavasti ajatellut lopullisesti muuttavansa sinne. Onhan se nyt ihmeellistä, että omasta kotimaastaan pitäisi "paeta" pois, kun ei tosissaan ymmärrä mitään syytä sille.

Tee jotain Sauli Niinistö, nähtävästi ammatiltasi Suomen presidentti!

Laupea Lahna

3 comments:

  1. Uskon, että Sauli Niinistö -niminen presidentti vihdoin havahtuu tähän raastavaan yhteiskunnalliseen ongelmaan Mntyniemi-nimisessä virka-asunnossaan.

    ReplyDelete
  2. Pystyt parempaankin. Nyt kun sulla on aikaa kesälomalla niin sä oot silti päässyt ruostumaan. Ennen nämä oli paljon hauskempia blogeja.. Nyt muutit vaan muutaman sanan sieltä täältä johannan blogista. Se sotanorsu ansaitsee älykkäämpää sivallusta. Ehkä sä lapanen olet liian paskana siitä tosiasiasta että jokerit vei teidän homojengii kuin pässiä narussa. 4-0 kelaa. Söde ja melart edarista kruunas koko kauden. Lepää ja regroup, katse ensikauteen. Älä aliarvioi lukijoita.. Sä pystyt parempaan;) t. Teuvo T.

    ReplyDelete
  3. Puutarhatonttuilut on parhaita. Tämäkin oli hyvä ja loppuhuipennusta ei meinannut malttaa odottaa. Oivaltavaa tekstiä, hyvällä maulla (tottakai).

    ReplyDelete