13.2.13

CSI Hellsinki

Suomen poliisi on jälleen epäonnistunut toiminnassaan raskaimman kautta ja raakana rehottava rikollisuus raiskaa rakasta isänmaatamme rankemmin kuin Tuksu Foreignersiä. On aika kutsua paikalle rikoksentorjunnan vaaleanpunaiset perintöprinsessat: Johtaja Joni Grissom ja Horatio Homo-Campaaja!

Yhdistäessään voimansa Tukiaisten karskiin nyrkkiduoon Johannaan ja Julliaan (joilla on vankkaa omakohtaista tietämystä useimmista rikoksista ja oikeuden rangaistuksista) syntyy tiimi jota vastaan rikollisuudella ei ole mitään mahdollisuuksia.

- Kaikki epäillyt ovat paikalla, kaunis Johanna toteaa tyytyväisenä. - Selvitämme rikoksen rikostutkinnan cutting edge -menetelmin eli maijamilaisella "Totuus ja tehtävä"-metodilla. Vaan mistä tähän hätään löydämme tyhjän pullon? Oi mistä? Voi elämä!

- Ööö? Johtaja Grissom sanoo.

Kuuluu vaimea narahdus, diapeettisen ranteen kepeä mutta määrätietoinen heilahdus, ja punaviinipullo vetää viimeisen hauraan henkäyksensä. Jullia Tukiainen on ratkaissut illan ensimmäisen visaisen pulman.

Totuudenetsijät järjestyvät lattialle rinkiin: Johtaja Grissom jonka pää on terävämpi kumista partaveistäkin, Horatio Homo-Campaaja jonka miehekkäässä olkalaukussa on kaikki mitä tarvitaan moderniin rikoksentorjuntaan (hiuslakkaa, huulikiiltoa ja varasukkahousut), Varkauden apulaissheriffi Johanna, sekä kungfudekkari Jullia joka asetetaan nojaamaan sohvankulmaa vasten hakemaan tasapainoa elämäänsä.

Viimeisenä paikkansa ottaa pahamaineinen Pulla Poika, rikoksen pääepäilty. Rankan keikkakiertueen, vaativan opiskelun ja blogiinsa omakuvien postaamisen uuvuttama Pulla Poika ei valitettavasti ole päässyt osallistumaan palaveriin joten hänet korvataan laskiaispullan näköisellä mutta hilloa sisältävällä lumeleivonnaisella.

Ensimmäisenä pulloa pyörittää kaunis Johanna. Pullo osuu Pulla Poikaan.

- Sinäkö se olit joka hotellihuoneraiskasit mun kännykän ja läppärin ja heitit sen osan passia vessanpönttöön jossa on kuvani krääh!

Pulla Poika ei vastaa mitään.

- Jep jep ei vastausta, upea Johanna sanoo. - Hmm oletko syyllinen?

- Hakataan se! Horatio Homo-Campaaja sanoo ja törröttää huulensa peilin edessä harjoittelemaansa uhkaavaan "kultakala tuimana"-asentoon.

- Pyöritä pulloa, sievä Johanna sanoo ja ojentaa pullon Johtaja Grissomille.

Johtaja Grissom pyörittää. Jälleen osuu pullo Pulla Pojan kohdalle.

- Ööö? Johtaja Grissom sanoo kysyvästi.

- Ei taaskaan kieltänyt syyllisyyttään! Horatio Homo-Campaaja sanoo ja läiskii kämmentään vyöllään, samalla kun törröttää huuliaan entistä uhkaavampaan taisteluasentoon. - Hakataanko se?

- Odotetaan että se puhuu itsensä pussiin, kaunis Johanna sanoo ja ojentaa pullon Horatio Homo-Campaajalle. Joka pyörittää.

Vielä uudestaankin pullo osuu Pulla Poikaan.

- Haluatko turpaan? Horatio Homo-Campaaja sanoo. - Me hakataan susta totuus!

- Hei haloo! upea Johanna parahtaa, sillä Pulla Pojan syyllisyys alkaa näyttää jo melko selvältä.

Johanna ojentaa pullon Jullialle (joka on yksityisetsivähenkilö) joka tästä havahtuu ja yrittää juoda siitä. Sitten hän jälleen nukahtaa ja pullo valahtaa lattialle hänen tiedottomasta kädestään ja jää osoittamaan - Pulla Poikaa!

- Kääk! Johanna huudahtaa. - Sinäkö kodinraiskasit Jollaksenkin senkin muodoton tanssitaidoton laulutaidoton suohirviö!

- Hakataanko se nyt? Horatio Homo-Campaaja kysyy ja lisää huuliinsa huulikiiltoa. Ja jälleen kelpaa törröttää niitä uhkaavasti.

Pulla Pojan syyllisyys on sinettiä vaille selvä. Enää tarvitaan soitto upean Johannan luottoennustajalle. Se puhelu sinetöi Pulla Pojan syyllisyyden vailla epäilyksen häivääkään - Pulla Pojalle nousee Railin pakasta musta kortti!

- Ööö? Johtaja Grissom sanoo. Ja pyörtyy.

- Nyt hakataan Pulla niin että kermat vaan lentää! Horatio Homo-Campaaja sanoo ja pusertaa huulensa niin tappavan törrölle ettei veri enää kierrä päässä. Ja pyörtyy.

Mutta luottorailin puhelun aikana on tapahtunut karmeita. Pulla on kadonnut.

Jullia makaa lattialla sinne itsensä naama edellä väsyneenä ilmaveivanneena, suupielet kermassa.

Acta est fabula, rikollinen on kohdannut kohtalonsa.

No comments:

Post a Comment