1.6.11

Seuraa poliisin tiedotus

Lämpimät säät ja hyvät kulkutiet ovat jälleen saaneet maamme kerjäläiset liikkeelle.

Erityistä pahennusta kerjäläiset ovat viime viikkoina herättäneet Pohjanmaalla, jossa he ovat tunkeutuneet baareihin ja ravintoloihin, joissa he ovat pummineet siideriä ja solvanneet rehellisiä työssä käyviä ihmisiä. Usein on baari jouduttu evakuoimaan pahan hajun vuoksi, sillä suihkuja ja puhtaita vaatteita nämä irtolaiset tunnetusti välttelevät kuin malariaa.

Myös navettoihin ja saunoihin on kerjäläisten kuultu tunkeutuneen, ja yhdessä tapauksessa jopa levytysstudioonkin, kerrassaan traagisin seurauksin. Ihmisvahingoilta ei ole vältytty.

Illan pimeydessä ovat nämä pesemättömät ja tukevaisessa juopumustilassa olevat naisihmiset riisuneet räikeät rääsynsä ja alkaneet pahoinpidellä tuolille istuttamiaan miehiä könyämällä väkisin heidän syliinsä ja läpsimällä heitä kasvoihin. Myös suoranaisia varkauksia on esiintynyt ja onpa kerjäläisten kuultu vieneen uhreiltaan esimerkiksi silmälaseja. Saaliinsa kuuluvat he kätkevän intiimiasusteiden sisälle ja vaihtavan myöhemmin torilla irtoripsiin ja hellokittykiiltokuviin.

Kun kerjäläiset ovat päässeet ovesta sisälle, ovat he jääneet taloon viikkokausiksi loisimaan ja juomaan talon viinat, antaen lemmikkiensä tehdä tarpeensa talon sisälle. Pahimmat tapaukset ovat jääneet vieraaseen asuntoon vuosikausiksi ja karkoittaneet omistajat Siuntion metsiin, sitä ennen puukotettuaan heitä mm. saksilla, hedelmäveitsillä ja tiimarin prinsessatiaroilla.

Viranomaiset suosittelevat, ettei yleisö anna kerjäläisille viinaa tai rahaa viinaan, sillä tämä vain yllyttää heitä. Missä kerjäläiset liikkuvatkin, he tuovat mukanaan rikosaallon: varkauksia, pahoinpitelyitä, kunnianloukkauksia ja törkeää rattijuoppoutta.

Kaikki kerjäläishavainnot pyydetään ilmoittamaan poliisille.

Poliiseja kehotetaan toimiman erityisellä varovaisuudella, sillä kerjäläiset ovat taipuvaisia virkavallan väkivaltaiseen vastustamiseen. Jalkaraudat tulee pidätystä suorittavalla partiolla aina olla mukana, kuten myös sähköshokkilaite.

Yleisöä pyydetään käyttämään järkeään: Älä esittele rahojasi kerjäläisten edessä! Jos näet kerjäläisen, pysyttele etäällä! Pahimmassa tapauksessa se tahtoo naimisiin!

1 comment:

  1. Olivat huolissaan jo kovastikin. Käskivät etsiä. Löysin. En kerro.

    ReplyDelete