31.5.11

Noppaysi

Karu Salmiakkinen pyyhki hikeä otsaltaan.

Kuuma!

Hän otti huikan kenttäpullostaan. Afrikan polttava aurinko leikitteli hänen eteensä levittäytyvällä hiekalla kuin kultainen nymfilauma taivaallisella kedolla.

Takana oli satoja kilometrejä kuuminta Afrikkaa ja edessä vielä Sahara ja koko Eurooppa ennen kuin oltiin turvallisesti perillä Kuurissa.

Hän naurahti itsekseen: ”Vai hullu!”

Hulluksi ihmiset olivat nimittäneet häntä kun hän oli ilmoittanut aikovansa ajaa Kuurin kyläkauppiaan Vasa Keskosen auton, kuulun kastikemobiilin Ghanasta Kuuriin – ja ihan vain hampurilaispalkalla!

Mutta mitä muutakaan Karulla oli kuin aikaa? Saatuaan lähtöpassit suositusta Noppaysi-ohjelmasta, jossa hän oli menestyksellisesti ja lain puitteissa parittanut ihmisiä vuosikymmenten ajan, hän oli ollut joutilas mies.

Mutta ei murtunut. Ihmisten parittaminen oli hänen elämäntehtävänsä ja sen ne nyt tahtoivat viedä häneltä. Ei! Sitä hän ei antaisi niiden tehdä! Hän ei ikinä antaisi niiden viedä sitä häneltä!

Karu kiersi auton ja kävi heittämässä vedet ennen kuin lähdettäisiin seuraavalle etapille.

Tehtävää suorittaessaan hänen aatoksensa karkasivat luonnollisesti Vasa Keskoseen ja Vasan suureen suruun ja tuskaan. Melkein vuoden ajan Vasa oli kestinnyt, elättänyt, suorastaan hemmotellut Hanimattia ja mitä hän sai palkakseen? Neljä suuteloa!

Karun sydän vuosi verta ystävänsä puolesta.

Hänen katseensa osui takaluukkuun. Aurinko porotti erityisen polttavasti juuri takaluukkuun. Kuuluiko sieltä mitään? Hän kuunteli hetken muttei kyennyt kuulemaan mitään. Hyvä. Mustat olivat tottuneet helteeseen.

Karu hyppäsi autoon ja lähti matkaan. Vielä oli kilometrejä ennen kuin oltaisiin Kuurissa.

*   *   *   *   *

Kuurin kyläkauppias Vasa Keskonen taputti tyytyväisenä rintataskuaan. Kysymykset oli laadittu hyvissä ajoin ja ne olivat todella hyviä!

”Luetko Aku Ankkaa?” ”Suututko jos heitän vahingossa kastikkeet pönttöön?” ”Tuleeko palkaksi muutakin kuin pusu jos ostan sinulle auton?” ”Kenestä Akkarin hahmosta tykkäät eniten?”

Vasan kädet tärisivät hieman kun hän järjesteli tuoleja olohuoneessaan. Karun ohjeiden mukaan tuolit oli varustettu vahvoilla nahkaremmeillä.

Neiti A vasemmalle, neiti B keskelle ja Neiti C oikealle.

Vihdoinkin Vasa saisi kokea aidon rakkauden!

2 comments:

  1. Miks ne ei huoli bloindeja Keskosen Noppaysiin???

    ReplyDelete
  2. No hei - jos pimpo osaa suomea niin se vaan myy kaikki likaiset yksityiskohdat Hymylle!

    ReplyDelete