12.4.11

Dolts Diary - The Annotated Version

NYT TIEDAN MITA TARKOITTAA PSYKOPATIA SANAN VARSINAISESSA MERKITYKSESSA..... (Sanojen varsinainen merkitys selviää sanakirjasta, sieltä kannattaa katsoa jos ei ole varma mitä mikäkin sana tarkoittaa)

Maailma on taynna kieroja ihmisia jotka haluavat hyvaksikayttaa, varsinkin jos on julkisuudessa niin se ajaa paljon ns. perskarpasia ja torakoita ymparille. (Millä tavalla julkisuus ajaa ne ympärille?)

Kirjoitin 97 (po. vuonna-97!) ylioppilaaksi 4 laudaturia (miten laudaatturit kirjoitetaan ylioppilaaksi?) jotka tulivat lautakunnassa eximiana (silloinhan ne eivät olleet laudaattureja), luin pitkan psykologian joka oli minulla 10 lukion paastotodistuksessa. Viimeisena kokeena kirjoitin psykologiassa muistaakseni (se muisti, se muisti – lisää viinaa ja tabuja!) 20 sivun esseen (jos joutuu kirjoittamaan 20:n sivun vastauksen ei selvästikään tiedä mistä kirjoittaa – tiivistä ja keskity olennaiseen äläkä haahuile!) aiheena kateus. (Aihe lienee hyvinkin lähellä kirjoittajan sydäntä?) Sain siita 10 ja koulun rehtori soitti minulle viela erikseen kotiini ja kiitti, ettei koko elamansa aikana lukenut yhta hyvaa psykologista analyysia aiheesta. (Ei tainnut olla Mensan jäsen tämä rehtori?)

Psyykkisista sairauksista on olemassa mm. narsismi, patologinen valehtelu, kaksisuuntainen mielialahairio, skitsofrenia, sosiopatia, mutta kaikista pahin on psykopatia. (Mielenkiintoista että kirjoittaja valitsee juuri nämä.) Suomessa viljellaan mielellaan sanaa narsisti, mutta ihmiset eivat ymmarra mita se tarkoittaa. (Sotkeekohan kirjoittaja itse tässä narsismin ja psykopatian?) Narsismi ei tarkoita itserakkautta psyykkisena sairautena, vaan tunnekylmyytta. (Nyt tiedämme kaiken narsismista!) Kaikista pahin on psykopaatti, koska sellainen ihminen piilottaa hulluutensa tarkoin ja varmasti, se on niinkuin kuristajakaarme, joka liikkuu hitaasti ja sihisee ja lopulta kuristaa. (Tai hedelmäveitsettää. Tai iskee tuopilla kalloon. Tai puree naamaan.)

Psykopatian voi googlettaa helposti, muistaakseni (muistaakseni?) siina oli noin 150 kysymysta (kun sen kerran voi googlettaa helposti niin sen olisi helposti voinut googlettaa ja varmistaa että montako niitä on?) ja jos jokainen osuu oikeaan kyseessa on psykopatia. (Upeeta! Mihin ammattilaisia enää tarvitaan kun on google?) Sellaiset ihmiset haluavat kerata ns. hovin ymparilleen (tunnetaan myös nimellä Jollashovi) josta alkavat pudottaa ihmisia eri asteille, he ovat taitavia manipuloijia ja monet ihailevat heita. (No ei nyt oikeesti. Ei kovin moni oikeesti ihaile. Kaalinainenkin jätti. Ja Janatuinen. Nyt ei ole jäljellä kuin Jossefina.) Mutta he ovat taysin sairaita ja satuttavat lopulta ymparillaan olevia. (Artsin oma vika! Ja ”Pasin”! Ja sen petonkirappupimatsun!) Puheet ovat heilla monesti erittain kauniita ja lipevia, mutta todellisuus on ihan toista. (Monasti tosiaan terävimmät tuksuanistiset analyytikot ovat olleet huomaavinaan tietyn ristiriitaisuuden sanojen ja tekojen välillä.)

Muistaakseni luin vain yhden ohjeen koskien psykopaattia, juokse karkuun niin nopeasti kuin paaset. (”Muistaakseni”? Luitko vai etkö lukenut?) On olemassa ihan hirveasti ihmisia jotka eivat erota psykopaattia, he eivat ymmarra mista on kyse. (Kyllä se päältä näkyy, usko pois.)

Ihmisella on kuitenkin olemassa omatunto, ja kun se kolkuttaa niin tulee paha olo. (Nerokas analyysi!) Ihminen pystyy myos vaistoamaan jos jonkun ihmisen seurassa on paha olla. (Hämmästyttävää tarkkanäköisyyttä!) Itseasiassa ensivaikutelma pitaa usein paikkaansa, ei valttamatta aina. (Loistavasti kiteytetty – ”pitää usein paikkansa mutta ei aina!”)

Mutta kokemukseni mukaan ensimmaisen vuoden aikana nakee erittain hyvin millaisesta ihmisesta on kyse. (Mutta jos ei siltikään ole varma niin kannattaa toki mennä naimisiin ”psykopaatiksi” epäilemänsä henkilön kanssa, sittenhän se lopullisesti selviää.) Psykopatiassa on toki isoja eroja, pahimmat ovat massamurhaajia ilman mitaan omaatuntoa. (Ja toiset ”tanssii” ja ”laulaa”. Ilman mitään omatuntoa.)

Kristittyna ihmisena uskon myos, etta ihmiseen voi menna paha henki. (Auttaaks edes pizza silloin?) Raamatussahan kerrotaan siita kuin Jeesus ajoi pois pahoja henkia ihmisista. (Puhelinmanausta ei silloin vielä ollut keksitty.) Jeesus myos sanoi, etta se joka on taysin synniton, heittakoon ensimmaisen kiven. (Siksi kukaan ei saakaan tuomita ketään. Paitsi pahoinpitelystä tuomitut rattijuopot – ne saa tuomita kenet vaan ja heittää kiviä niin että kädet irtoaa.) Kukaan ei pystynyt nostamaan kattaan. Monesti hyvat ihmiset saavat karsia paljon pahaa, mutta en viittaa talla edelliseen etta Jeesus oli vain historiallisesti todistettu ihminen. (Mä en oikeesti tajua hevonvuittonia tosta lauseesta. Siis hä?) Uskon etta Han on vapahtaja, joka todellakin on Jumalan poika. Hanet ristiinnaulittiin, vaikka Han oli kauan odotettu messias. (Eiks jutun juju vähän ollut se että Jeesus ristiinnaulittiin koska hän oli messias? Eiks se ole kristinuskossa vähän niinkuin se juttu?)

Minua naurattaa kun kysyin eraalta saamelaiselta miehelta, onko han uskossa. (Heh heh!) Han on vaittanyt niin kokoajan ainoastaan sen takia etta manipuloi minua. (Arbuusiko narrais? En usko!) Han vaitti lukeneensa Raamatun kannesta kanteen. (Arbuusi onkin lukumiehiä, aina punanenä kiinni kirjassa.) Kun sanoin amerikkalaisen ilmaisun What goes around, comes around (eli Karman laki) tama pikkumies vaitti, etta se oli psalmeista. (No kun se ei osaa ulkomaan kieltä koska se ei ole ollut 78:ssä maassa niin kuin glamourimmat ihmiset!) Ja valeita sataa niskaan roppakaupalla, oikeastaan mikaan ei pida paikkaansa mita minulle on vaitetty. (Jos Arbuusin valheet on noin läpinäkyviä ja kömpelöitä niin eiks se tee susta tosi idioottia jos uskoit niitä? Ja jos et uskonut niitä ja menit silti naimisiin äijän kanssa jota et rakasta vaan vihaat ja halveksit niin mitä se tekee susta? En viitsi tässä sanoa.) Uskovainen serkkuni sanoi minulle, etta todellinen rakkaus ei perustu himolle ja seksille, vaan turvallisuudelle ja hyvalle ololle. (Oho! Vitsit sun serkku on viisas!) Himo voi sekoittaa ihmisten paat, mutta silla ei ole mitaan tekemista rakkauden kanssa. (Tää loppu aika oudosti. Tässäks tää oli? Mä olisin halunnut muistaakseni 20-sivuisen esseen tästä aiheesta! Olisin heti soittanut Tuksulle erikseen kotiin ja kiittänyt etten ikuna oo lukenut mitään näin viiltävä analyysiä tästä aiheesta! Mikä tää aihe muuten oli?)

TOTUUS TEKEE VAPAAKSI, THE TRUTH WILL SET YOU FREE (ilmankos Tuksu onkin tosi vapaa!)

Johanna Tukiainen (eiku Jolene! Uskokaa jo, sen nimi on Jolene!)

5 comments:

  1. Moi Laupea Lahna! Halusin vaan kertoo et sä oot tosi ihku ja et mä luen sun blogia joka päivä!!! Mut yks juttu mulla ois sulle ehdottaa: kun mä oon pistäny merkille et sä et hirveesti tee noita meikki- ja vaatepostauksia, niin et voisiksä niinku postaa niit enemmän? Et mikä on niinku tulevan kesän trendi esim vaatteissa? Entä hiuksissa? Ihkuu iltaa sulle, sä oot paras! :)

    - Xenia -

    ReplyDelete
  2. No huhhuh näissä sun jutuissa ei oo mitään hauskaa tai huumoria...

    ReplyDelete
  3. Edellinen anonyymi, ei niin vakavilla asioilla, kuin suomen ykköspoppisblondi, passaa leikkiä laskea! Jos haluat hauskuutta, niin mene vaikka hoplopiin hyppimään trampalla

    ReplyDelete
  4. Kiitos hauskasta blogista!
    t. Hahis

    ReplyDelete