10.10.12

Soolo pissi

"Jos tehtäis jotain vähän musiikki öhh bisnestä jotain tommosta tietsä vois vähän niinku miettiä et jos täs tehtäs yhessä vaikka joku yks sinkku yks yks soolo piisi tiedätsä tai joku tämmönen yhteis kappale se vois nimittäin myydä aika hyvin."

Näin sanoi vaatimaton Johanna Tukiainen tarjoten taiteellista apuaan ja taloudellista suojelustaan kokemattomammalle kollegalleen Frederikille joka on levyttänyt menestyksellisesti vasta vähän yli 40 vuotta.

Totta kai raha kelpaa Frederikille ja yhteistyöprojekti Johannan kanssa on nimittäin takuuvarma rahasampo ja voisi nimittäin myydä aika hyvin, kuten kaikki Johannan biisit ovat myyneet. Aina Lööppijulkkiksesta lähtien. Apinamieskin oli niin iso hitti että heti olivat Aspelundit ja Kikat lokkeina apajilla tuuttaamassa omia versioitaan markkinoille.

Karita Mattilan ja Soile Isokosken coverit Lööppijulkkiksesta ovat jokaisen tuoreessa muistissa.

Tarkkoja myyntilukuja siitä paljonko Johannan levyjä on tähän mennessä mennyt kaupaksi ei taida olla julkisesti saatavilla, mutta jossakin vaiheessa Lööppijulkkiksen tuottaja lahjoitteli ihmisille ilmaiseksi nurkissaan pölyttyviä singlejä joten menekki on pakostikin ollut vallan hurja. Ja on biisejä ainakin Youtubessa katseltu. Johan silläkin rikastuu jo aikasmoisen kivasti. Hitlantikseenkin saivat yhden Johannan biisin. Kai. En muista millä kansainvälisellä levy-yhtiöllä Johanna on sainattuna mutta hyvää työtä ovat tehneet ja aikamoisen kultakimpaleen ovat käsiinsä saaneet.

Uskonkin että Johannan levy-yhtiö ja Frederikin levy-yhtiö pääsevät hyvin sopuun projektin yksityiskohdista ja levytyssopimuksen allekirjoitttaminen on pelkkä muodollisuus.

Kyse lienee enää siitä minkä yhteis kappaleen Johanna ja Frederik valitsevat yhteiseksi soolo piisikseen. Frederikillä on varmasti useitakin hyviä ehdokkaita omassa tuotannossaan. Kuten "Pissis Khan" tai vaikkapa "Virtsanic".

Toki yhteinen soolo kappale on niin arvokas projekti että sen kunniaksi olisi ihan aiheellista säveltää täysin uusi yhteis soolo pissi. Jotakin tähän tapaan:

"ASSA ON MUN VESSA"

Pissasin assan laiturille
ihan vaan koska tuntui sille
nyt eloni maistuu timangille
koska lööppeihin pääsin taas

Rakkoni tyhjensin asfaltille
salakuvas mut joku dille
kuvansa dille myi kai leh-dille
nyt peppyni Seiskaan saan

Rakkauden virtsa sut luokseni kutsuu
tarvita tässä ei kuivempaa hutsuu
virtsani kastelee housujes lahkeet
ei virtsassa ikinä lopu mun rahkeet
ja kun Seiska mulle palkan tään maksaa
niin tämä tyttö kyllä kusta jaksaa!


Timanttilevy lienee tämänkin Johannan singlen vääjäämätön kohtalo. Pääsee Frederikkin vähän musiikillisen menestyksen syrjään kiinni.

Kuten kaunis Johanna viisaasti totesikin, soolo pissin menestys todellakin riippuu esittäjästä.

No comments:

Post a Comment