23.9.13

Kotimaasta lyhyesti

Maamme vankeinhoitolaitoksen epätavallisia rankaisutoimia tutkitaan ns. vankienitkettämisjupakassa. "Se oli ihan karmeeta!" kertoo itketyksen uhriksi joutunut elinkautisvanki Kakola-Kankkonen. "No en kyllä enää ikuna kettään murhaa jos tollaseks on rankaistukset ny menny!" tilittää puolesta Kankkosen selvästi järkyttynyt sellitoveri Runnoja Rantanen. Molemmat toipuvat sairasosastolla Tuksun näkemisestä.

Ankkalinnasta tuttu Hessu Hopo on pestautunut kauniin laulutähtösemme Johanna Tukiaisen autokuskiksi. Ensimmäinen työtehtävä, neljän tunnin ajo Helsingistä Laheen, ei ollut yhtä suuri menestys kuin itse keikka. Ellei Hessu ensi keikalle ryhdistäydy ja hommaa superpähkinää hänet korvataan joko Musta-Pekalla tai Mikki Hiiren Bluto-koiralla.

Kauniin ensilaulajatar Johanna Tukiaisen lauantain esiintyminen eräässä Suomen kuuluisimmassa ja kalleimmassa ravintolassa Renkomäjen Pitsa ja Kepap Juottolassa todisti että äärimmäisen luomisvoimainen artisti lienee saavuttanut intuitiivisen lakipisteensä ja taiteellisen uransa ehdottoman huipun. Mitä tämän jälkeen? Da Vinci ei ikinä kyennyt ylittämään Mona Lisaa, Orson Welles ei Citizen Kanea, Sibelius vaikeni iäksi seitsemännen sinfoniansa jälkeen. Kykeneekö upea Johanna uudistumaan taiteellisesti ja luomaan jotakin sielua vieläkin syvemmältä kouraisevampaa kuin Lahessa nähty biljardipöydällä sekakännissä roikkuminen? Vastaus olisi ehdoton ei - ellemme puhuisi aikamme taiteellisesta sensaatiosta jonka esoteeriset tajunnanräjäyttävät visiot alkavat siitä mihin tavallinen nerous loppuu, kuten lauantai pätevästi todisti.

Herttaisen Johanna Tukiaisen keikkakiertue svengaavalla teemalla "Johanna Tukiainen ei kuulu vankilaan, vaan yhdyskuntapalveluun ja Arton ehdollinen vankeus pitää muuttaa ehdottomaksi koska hänen lukuisat kuristamisensa olivat tapon yrityksiä" on lähtenyt käyntiin jopa odotettua myönteisemmissä merkeissä ja sievän Johannan väkevät lavaesiintymiset ovat todellakin vakuuttaneet yleisön aivan täydellisesti siitä että hän kuuluu ei niinkään kaltereiden taakse kuin hoitoon.

Vaarallisen väsynyt Jullia Tukiainen sisko viettää tänä vuonna syntymäpäivänsä glamourisesti suuren maailman tyyliin ulkomailla. Äiti lupasi leipoa kakun, hankkia mehukatit ja puhaltaa ilmapallot. Se ennen Jollaksessa asunut paksu tyttö ei saa tulla Jullian kakkukesteille kun sen seurassa Jullia aina joutuu sairaalaan.

Viikon ohjelma: Se joku ylimielisen Enbudken ohjelma joka tulee teeveestä tai radiosta 26.9. Toivottavasti Enbudke ei tällä kertaa puhu päälle eikä yritä olla vitsikäs vaan kuuntelee kohteliaasti miksi Aerto kuuluu vankilaan ja että ex-juutalanen Udi asuu Miamisessa jossa suloisella Johannallakin on yksi monista kodeistaan.

2 comments:

  1. Äiti lupasi leipoa kakun, hankkia mehukatit ja puhaltaa ilmapallot. Juu, ja olen kuullut että vaarallisen väsynyt (ja kaunis) Julle on oppinut ajamaan fillarilla ilman apupyöriä,,,hiphei huraa.

    ReplyDelete