7.9.13

Tuliliemiä lainaamassa

Suomen Elokuvasäätiö on päättänyt rahoittaa uuden elokuvaversion Maiju Lassilan klassikkoromaanista "Tulitikkuja lainaamassa" sen kunniaksi että maamme ainoa kansainvälinen glamourjulkkis, kaunis Johanna Tukiainen, on muuttamassa Lassilan viimeiseksi jääneeseen kotitaloon Runeberginkadulle.

"Womans MC Jarna lähtee etsimään kidnapattua lastaan. Sattumoisin vastaan tulee Johanna Tukiainen uudella isinsä rättisitikalla. Hän pyytää Jarnan kyytiin koskapa hänellä on asiaa tälle: Hän oli tulossa pyytämään Jarnaa puhemiehekseen oltuaan jo vuoden päivät sinkkuna.

Jarna suostuu Tuksun pyyntöön ilomielin ja lähtee siltä seisomalta hankkimaan ystävälleen sponsoria, jonka voi myydä Hymylle tai Seiskalle. Toivottu tepa suostuu kosintaan ja niin ryhdytään hommaamaan kihloja. Jarna, jolta lasten etsiminen on jo autuaasti unohtunut, lähtee mukaan. Matkalla naiset juhlistavat onnistunutta kosiomatkaa innostumalla juomaan pummattua sidukkaa vaikka ovat olleet jo vuosia juomatta ja vetämättä pameja sekä muita mömmöjä, koska eivät ole alkoholisteja.

Tuloksena on väärinkäsitysten suma: He huutavat facessa juovuspäissään erinäisille kylänmiehille olevansa matkalla Amerikan Miamiseen ja Jarnan tapauksessa Thaimaaseen. Tästä kuultuaan jo nuorena Tuksun ex-ruutanaan Aertoon ihastunut balettitanssija PiiPii päättää kosia hylätyksi luulemaansa Aertoa.

Samaan aikaan ovat Tuksu ja Jarna humalapäissään joutuneet putkaan. Heidän siellä ollessaan sana Tuksun Amerikkaan lähdöstä tavoittaa jo Aertonkin, joka luonnollisesti kauhistuu. Tuksu ja Jarna pääsevät putkasta ja he törmäävät karkuun päässeeseen mikroporsaaseen, jonka sieppaavat itselleen.

Naisten onni kääntyy lopullisesti, kun vanha tuttu ja heteroksi eheytynyt homokampaaja Immone sattuu kohdalle. Jarnan myötävaikutuksella Tuksu alkaa järjestää uusia naimakauppoja nuoruudenrakastettunsa Immosen kanssa. Ne kuitenkin keskeytyvät, kun naiset muistavat unohtaneensa Tuksun rättisitikan kadulle. Sitä etsiessään he löytävät itsensä nopeasti jälleen putkasta, kun tunkeutuvat luvatta ja puukkojen kanssa erääseen asuntoon.

Kaverukset pääsevät kuitenkin lopulta taas kotikonnuille, jossa Tuksulla luonnollisesti on enemmän selvitettävää rattijuoppoudestaan ja pahoinpitelyistään poliisille ja SeiskaLiven Johanna Tukiainen faneille kuin Köpän kanssa matkaavalla Jarnalla.

Lopuksi Puutarhatotonttu alias Suurmuratti heittää esikoistyttärensä kadulle ja kutsuu vielä läskiksikin ja uusi pahoinpitelyoikeudenkäynti on jo ensi viikolla ja treffipyynnöt voi lähettää suoraan Tuksun inboxiin."

1 comment:

  1. Minulla on ensi viikolla äikän tunnilla esitelmä alkuperäisteoksesta, taidan vähän modernisoida tekstiäni!
    Camus'in Rutto oli tosi tylsää pakkoluettavaa, malaria ja kanyylimurhaaja herättäisivät aivan eri tavalla mielenkiintoa. Kun tarkemmin ajattelee, suuri osa maailman kertomakirjallisuudesta voitaisiin kirjoittaa uudestaan ja paljon mielenkiintoisemmin. Ehtisikö Bob Dylan sanoittaa Hurricane-kappaleen uudelleen kertomaan syyttömästä Johannasta?

    ReplyDelete