25.9.13

BB-Tuksu

Vaadin että Tuksu otetaan BB-taloon.

Ei, en seuraa ohjelmaa. Minulle on yhdentekevää kuka siellä on. Edes Tuksun takia en katsoisi sitä.

Olisihan se toki mielenkiintoista nähdä miten Tuksun arki sujuu kun aamulla on pakko nousta sängystä vaikka "biologinen kello" sanoo mitä ja koko päivä vietetään toisten ehdoilla, korkeampien voimien pompoteltavana. Ärsytyskynnys voisi päivän mittaan laskea melko matalalle ja Tuksun sulokkaiden huulten välistä pääsevä teksti voisi hyvinkin nopeasti muuttua hyvinkin painokelvottomaksi, ellei suorastaan herkullisen irvokkaaksi. Mutta se ei ole syy miksi tahdon Tuksun BB-taloon.

Olisi tietenkin erittäin kiehtovaa nähdä miten Tuksu pärjää päiväkaupalla ilman päihteiden suloista suojapuskuria ja millaiseksi meno muuttuu kun viinahanat aukaistaan. Klassikkoseikkailua Tarzanin hengessä olisi luvassa joka kerta kuin viinaa tarjoillaan ja etenkin silloin kun joku toinen saa mutta Tuksu ei. Kreegah bundolo! Mutta sekään ei ole syy miksi tahdon Tuksun BB-taloon.

Oma lukunsa olisi jännätä kuka saa maistaa ex-Jollaksen Callaksen savolaisnyrkkiä, kauanko siihen menee ja mistä sanoinkuvaamattomasta ja täysin anteeksiantamattomasta rikosesta Tuksu uhriaan rankaisee. Väkivallatta Tuksun BB-vierailu ei sujuisi, eikä Tuksu olisi se joka saa selkäänsä. Tämä ei liene kellekään epäselvää. Mutta sekään ei ole perimmäinen syy siihen miksi tahdon Tuksun BB-taloon.

Syyni on hyvin yksinkertainen ja suoraviivainen.

Tahdon Tuksun BB-taloon kameroiden vuoksi.

Kameroita kaikkialla, kuvausta ympäri vuorokauden, joka kuvakulmasta, myöskin niistä kateellisista: sitä on BB-talo. Jokainen sana dokumentoitaisiin armotta ja triplikaattina, jokainen ele säilyisi iankaikkisesti sukupolvelta sukupolvelle ajasta ikuisuuteen.

Kun Tuksulla sitten pimenisi, kuten väistämättä tapahtuisi, kun hän sitten pahoinpitelisi jonkun (riski jonka olen täysin valmis ottamaan), ehkä jopa päästäisi jonkun hengiltä (hinta jonka olen täysin valmis maksamaan - jos meidän on kansakuntana uhrattava joku yhteisen hyvän vuoksi niin BB-tyrkyn henki olisi hinta joka ei tuntuisi täysin kohtuuttomalta eikä suuremmin vaarantaisi kollektiivisen sielumme puhtautta) niin koko episodi olisi tallennettu. Monella monella kameralla. Monella monella mikrofonilla.

Tuksu voisi toki nytkin väittää että lasi irtosi hänen kädestään ja kaikki oli vahinkoa, että uhri itse löi itseään viinipullolla päähän, ettei hän ei edes osaa lyödä nyrkillä! Mutta kameroiden todistusarvo olisi kiistaton. Ne näyttäisivät meille mitä todella tapahtui. Kuka sanoi mitä. Kuka löi ketä. Tulkinnoille ei juurikaan jäisi tilaa, selittelyt voisi jättää omaan arvoonsa.

Tästä syystä minusta olisi vallan upeaa saada Tuksu BB-taloon.

Ja sieltä suoraan vankilaan, kulkematta Albertinkadun kautta.

Ja olisihan sekin tosi kiva juttu että maassa olisi yksi BB-tyrkky vähemmän.

2 comments:

  1. Tämä olisi hyvä alku - mutta kun kyseessä on vain BB-tyrkky niin ei vielä toteuta Juicen käänteistä lottodemokratiaa jossa yksi tekisi kaikki muut onnellisiksi. Ja vaikka niitä kameroita ja mikrofoneja olisi kuinka paljon niin glamour-maailmassa niiden todistusvoima on huonompi kuin Tuksun kulloisetkin omat muistikuvat asioista.

    Sellainen dementikko joka on unohtanut paljon asioita mutta kuitenkin yrittää hahmottaa maailmaa muuttaa kertomustaan ihan sujuvasti kun joku yksityiskohta oikaistaan ja hän muistaakin että niinhän se olikin. Jotkut taas pitäytyvät tiukasti omissa muistikuvissaan ja niitä on turha yrittää oikaista edes dokumenttien avulla, Jotkut taas tiedostavat tilansa eivätkä edes yritä. Kaikenlaista paskaa napsimalla pää pehmenee jo nuorena.

    Joskus 1-2 vuotta sitten lööppilehdessä joku toimittaja avautui että jos henkilö ei maatiaisjärjellä arvioituna ole enää ollenkaan oikeustoimikelpoinen, ei hänestä enää tehdä lööppejä vaikka kuinka olisi herkullinen juttu. Jonkun julkkiksen tekemisiä oli seurattu aika tarkkaan ja todettu että oikeasti hankkii elantonsa prostituutiolla, mutta perheenjäsenten ja vanhempien takia juttua ei julkaistu. Jutussa ei kerrottu sen enempää yksityiskohtia, mutta minusta oli aika selvää että kenestä oli kysymys.

    ReplyDelete
  2. Jälleen kerran aivan mahtavaa ja oivaltavaa tekstiä Laupikselta! Kiitos!

    ReplyDelete