5.1.13

Tuokaa minulle Puutarhatontun pää!

Lääninpoliisijohtaja Hans Holmér loi katseen saliin. Paikalla oli koko Ruotsin poliisivoimien kerma ja terävin eliitti. Hän rykäisi ja aloitti.

- Jåå huåmentta vann, grabbar. Nytt ån pahha tillane päällä ja me keskeyttä Palme murhhaaja ettsinnttä ja kesskitty åttamma kiinni yks sikka jocka pahhoinnpitteli yks söta flicka från Suåmmi. Tässä ån se sikka kuvva.

Holmér työnsi dian sisälle laitteeseen ja valkoiselle takaseinälle heijastui erityisen paha kuva. Se aiheutti yllättävän voimakkaan reaktion karskeissa poliisimiehissä. Yksi pyörtyi heti, toinen laski alleen ja kolmas työnsi päänsä paperikoriin ja oksensi sinne koko aamiaisensa.

- Hujj!

- Hen tåssi pahha näkköine bråttsling, univormupukuinen ylikomisario sanoi

- Jåå, minne vähhän pellästty hen, kalju lihaksikas etsiväylikonstaapeli sanoi ja uskalsi katsoa kuvaa vain sormien lävitse. - Hen isså rumma gårilla näkköne hulligaanni.

- Ånckå se Christer Petterson?

- Jåå sorry, pojkar, minne laitta ihhann väärrä kuvva. Se ålli se uhrri kuvva. Tässä nytt se åikkea kuvva av se sikka. Hen nimmi ån Puuttarhha Tåmttu allias Taicka Macke ja hen mycket tunnettu gangster jåcka myöss pettä vaimmå ja leicki pållisi.

Pyörtynyt rikosetsivä elvytettin ja allensa laskeneelle tuotiin kumihousut.

- Beck! Sinne menne till Silljja Lainn ja pittä huålli ettei murrhajja päässe i laivva till Suåmmi. Winter! Sinne tutkki kaikki auttått ettei se ålle i auttån tackaluukku!

Beck ja Winter tekivät kunniaa ja riensivät täyttämään esimiehensä käskyt.

- Jåånna Linna! Sinne menne till Slussen ja piddätä kaicki suåmmalainne siellä! Hamilton! Sinne åtta yks kerttasinkkå ja menne till Arlanda ja amppu allass kaicki lenttåkånne jåttka nåustta ilmman.

Linna ja Hamilton vetivät kättä lippaan ja juoksivat ulos.

- Kalle Blomkvist! Sinne alkka hetti kirjåitta i Hymmy palssta ja Suåmmi24 ja kaikki FC-ryhhmmä ja Seiskka bloggi kåmmenntti ja kertto mitten Jåhanna ånn uhrri ja mitte Jåhanna ånn kaunniss ja lemppeä ja mitte panttavva peppy Jåhanna ånn ja kaicki miehhet hallu hen!

Kalle Blomkvist veti molemmat kädet lippaan ja singahti läppärilleen.

- Gunvald Larsson!

Vaalea jätti Larsson ponnahti asentoon.

- Herra kaptenni!

- Sinnulle minne antta tärkkein tehttävvä. Sinne ajja tuhhatta ja sattaa till Lappland ja antta pattaan till Aertto Länsman. Sitten sinne vettä Aertto Länsman turppaan. Ja sitten sinne leippo Aertto Länsman lättynn.

Larsson veti esille kaksi magnumia.

- Saakko minne amppu hentte jalkkaann?

Vastausta odottamatta Larsson ampui kattoon ja säntäsi tiehensä.

Holmér pyyhki hikeä otsaltaan. Hyvällä tuurilla joko Puutarhatontun tai Aerto Länsmannin saisi syytteeseen myös Palmen murhasta.

1 comment:

  1. Jos Holmer on asialla, niin Tonttua etsitään vielä 50 vuoden kuluttua.

    ReplyDelete