27.5.13

The Tuxu Whisperer


Maailman ensimmäinen virallinen tukiaiskouluttaja, niin sanottu tuksukuiskaaja, on aloittanut tehtävässään. Tukiaiskoulutukselle on suorastaan huutava tarve sillä yhä suurempi joukko tukiaisia käyttäytyy yhä glamourimmin.

"Näen työkenttäni haasteellisena mutta en suinkaan mahdottomana", tuksukuiskaaja kertoo.

"Mikä on tärkeintä tukiaisen kouluttamisessa kohti mahdollista yhteiskuntakelpoisuutta?"

"Sinnikkyys ja johdonmukaisuus. Tiukka kuri ja ehdottomat säännöt. Tukiaiselle täytyy vetää selvät ja helposti ymmärrettävät rajat ja rangaista sitä heti säälittä rajojen vähäisestäkin uhmaamisesta. Päihteettömyys on olennaista, sillä pääsee jo pitkälle. Useimmiten tyypillisen tukiaisen sporaadiset väkivallanteot tapahtuvat juurikin mömmöpäissä jolloin ei eroteta barbia barbaarista ja omien nyrkkien hallinta karkaa totaalisesti lapasesta ja pienimmästäkin poikittaisesta sanasta löytää luputiini tiensä jonkun parietaaliin."

"Minkälaisia toiveita on saada tukiaisista vielä ihmisiä?"

"Sellaiseen on ihan turha pyrkiä. Ollaan realisteja. Päätavoitteena jokaisella pätevällä tukiaiskouluttajalla täytyy ensisijaisesti olla rikollisuuden ja silmittömän prinsessaväkivallan kierteen katkaiseminen. Tukiaiselle täytyy tiukasti ja jämerästi opettaa että toisen ihmisen lyöminen on väärin, varastaminen on väärin, rattijuoppous on väärin, salakuljetus on väärin, viinan ja lääkkeiden jatkuva sekakäyttö on väärin, eläinrääkkäys on väärin, aertorääkkäys on väärin, päähän potkiminen on väärin, Lööppijulkkiksen julkinen laulaminen ja Dolls-koreografioiden esittäminen on väärin, pimeässä showmeikkaaminen on väärin. Kun tukiainen havainnoi, tunnistaa ja ymmärtää yhteiskuntamme lait ja säädökset ja kykenee noudattamaan niitä niin maamme säästää pitkän pennin ambulanssi- ja oikeudenkäyntikuluissa. Kaikki minkä tukiaiselle voi sen lisäksi opettaa esimerkiksi sisävessan käytöstä tai lauserakenteista ja kielellisistä viittaussuhteista on tukiaiskouluttajalle ihan pelkkää bonusta."

"Minkälaisin keinoin tukiaiskoulutus tapahtuu?"

"Koulutus tapahtuu pitkälle simulaatioin. Tukiaiselle näytetään eri tilanteita ja sen pitää valita kahdesta vaihtoehdosta oikea. 'Mitä sanotaan keikkaa seuraamaan tulleelle yleisölle? a) Olipa hauska nähdä teidät kaikki täällä tänään näin runsaslukuisina ja hyväntuulisina, on oikein miellyttävä saada esiintyä kauniissa Mynämäen kaupungissa joka onkin eräs maailman suosikkikaupungeistani Pihtiputaan ohella. b) Ootte kaikki surkeita paskanäätiä ja tappaisin itseni jos joutuisin asumaan fakin Mynämäellä!' 'Baaritiskillä seisova mies ei suostu maksamaan juomiasi. Mitä teet? a) Tarjoat itse hänelle lasillisen ja ryhdyt rupattelemaan hänen kanssaan Schopenhauerin vaikutuksesta Wagnerin Tristaniin. b) Puret sitä paskaa hemaisevasti naamaan etkä halua maksaa oikeuden langettamaa uhkasakkoa ja syytät kaikesta Tauskia.'  Oikeasta vastauksesta tukiaisen suoneen pumpataan annos rauhoittavia, väärästä se saa sähköshokin."

"Mikä on tukiaisensuojeluviranomaisten kanta noinkin järeisiin toimenpiteisiin joita joku voi jo pitää tukiaisrääkkäyksenä?"

"No ne on ihan hedvekin kyllästyneitä tuksuihin ja sano vaan että ummistavat silmänsä kaikelta kunhan jotain edistystä tapahtuu. Ei kukaan enää jaksa kattoa niiden pinkkiä hellokittysekoilua ja käsittämätöntä pukeutumista ja nyt on Tonttukin lähteny mukaan tuksuliigan tabumuuliksi ihan daddybearganstana. Kuhan tukiaiselle jättää koppiin tilkkasen vettä ja ruokakuppiin vähän poltettua demonipizzaa niin kaikki on ihan vuittonin bueno ja no questions asked."

"Mitä tapahtuu sellaiselle tukiaiselle joka ei vaan opi mitään vaikka  miten taottaisiin kalloon?"

"Sille ostetaan menolippu ulkomaaseen ja otetaan kansalaisuus pois ja laitetaan rajat tiukasti kiinni. Kuulemma ulkomaasessa tukiaisia arvostetaan enemmän kuin täällä lintukodossa joten ottakoot ja pitäkööt ja onnea vaan heille."

No comments:

Post a Comment