28.8.12

Rupujuhlat part 2 - Glamourin kosto

Viime syksyn rupujuhlat (aka crap fiesta) olivat sen luokan kansainvälinen megasyksee että niitä voi olla melkoisen mahdoton tänä vuonna ylittää.

Juhlat olivat itse asiassa niin täydellinen menestys että tavallisen suomalaisen on vaikea edes tajuta kuinka täydellinen menestys ne olivat. Tavallinen suomalainen on sillä lailla tyhmä. Ja juntti.

Menyyssä oli suuren maailman tyyliin kalliita ja mitä herkullisimpia suklaabanaaneja ja hienoimpia, suussa sulavimpia ravun peräsuolia. Kirkas viina vedeltiin huiviin suoraan pullosta, kuten hienompi väki arvojuhlissaan tapaa tehdä. Herkut nautittiin arvokkailta Tiimarin paperilautasilta, parhailta joita rahalla saa, sillä vain Savon sivistymätön maarahvas syyllistyy niinkin vakavaan etikettivirheeseen kuin posliinilautasiin. Tai laseihin.

Viihteeseen oli satsattu niin paljon kuin harmaassa Suomessamme vaan voidaan satsata kun ei enää ole rahasta kiinni, vietettiinhän juhlat monipuolisesti viihteen saralla menestyneen maailmantähtemme Johanna Tukiaisen vanhempien rivitalonpätkässä jossa Johanna siskoinen vielä hetken asuu vuokralla ennen kuin kohta muuttavat Jenkkeihin ja naivat jenkkimiljonäärit.

Virsiä hoilattiin vähän sinne päin ja niin kauan kuin pystyssä pysyttiin, mikä loi sekulaarisen juhlan ylle pyhyyden tuntua ja siunasi läsnäolijat; onhan Johanna sisarineen Jahven erityissuojeluksessa ja näkyyhän moinen siunaus konkreettisesti Johannan maallisessa menestyksessä ja suosiossa. Ennen pakollista väsähtämistään kuvataiteilija JuliaTukiainen puolestaan esitteli kameroille omaa arvotaidettaan ja se jos mikä teki tilaisuudesta yhtä kultturellin ja sivistyneen kuin Tukiaisen kauniit siskokset itsekin ovat, ja toivon mukaan edes hitusen jalosti rupujuhlia netistä seurannutta surkeaa tavisyleisöä.

Julkisuuden henkilöitä oli paikalla niin sankoin joukoin etten viitsi edes alkaa nimeämään kaikkia, olihan kyseessä ainutlaatuinen seurapiiritapahtuma. No mainittakoon julkkiksista nyt ainakin Aerto Länsman, Johanna Tukiainen ja Julia Tukiainen siitä nimekkäämmästä päästä. Se yksi joka melkein pääsi BB-taloon olisi kyllä tullut Keravalta saakka mutta ei saanut keneltäkään pummattua bussirahaa. Myös Paris Hiltonia odotettiin paikalle.

Aristoteliaanisen dramaturgian parhaiden oppien mukaan jännittävä ja monisäikeinen ilta huipentui pupuasuisen pikkumiehen julmaan rituaalipahoinpitelyyn jota seurasi ylimääräisenä numerona, illan kruununa niin sanoakseni, herkkä mutta raamatullisessa väkevyydessään suorastaan jylhä äidinhuorittelu.

Maamme oloissa harvinaisen tyylikkäät ja tasokkaat juhlat on nyt tarkoitus uusia mutta millä pistää paremmaksi viimevuotisesta kuningassuorituksesta? Tehtävä tuntuu mahdottomalta. Tässä silti muutama idea.

1) Enemmän viinaa Tuksulle.

2) Enemmän viinaa Koomalle.

3) Enemmän viinaa Aertolle. (Ellei Aertoa saada pyydystettyä tundralta perhoshaavilla niin joku Aerton exparaskaveri stunttaa.)

4) Suora TV-lähetys koko tilaisuudesta. Ja videokameroita ja teräaseita joka huoneeseen. 

5) Citymarketin muumiaiheiset paperilautaset.

6) Vielä enemmän viinaa Tuksulle.

Tällä helpolla menestysreseptillä tämänkin vuoden rupujuhlista tulee aivan mielettömän makeet bileet ja suunnattoman suuri menestys.

No comments:

Post a Comment