17.8.12

Saatana saapuu Jollakseen

Johanna Tukiaisesta puhuttaessa mainitaan usein satanismi.

Monikaan meistä hartaista kristityistä ei kuitenkaan oikein tiedä mitä satanismi pitää sisällään, siksi asian tarkempi tutkiminen ja termin määrittely voivat olla paikallaan.

Satanisti on glamourin vastainen henkilö joka ei fanita isoa J:tä.

Miten tunnistaa satanisti? Tässä muutama vinkki:

1) Henkilö epäilee ettei J:tä ole olemassa koska J ei ole täyttänyt hänen toiveitaan. Satanisti? Aivan varmasti.

2) Henkilö koristelee vanhempiensa asunnon peilit numerosarjalla "666". Satanisti? Ei epäilystäkään.

3) Henkilö kihlaa Facebookissa toisen naisen vaikka moinen on luonnonjärjestyksen vastaista toimintaa. Satanisti? No todellakin!

4) Henkilö näkee joka puolella demoneita. Satanisti? No totta perkele!

5) Henkilö käskee J:n vetää käteen. Satanisti? No onhan se, saatana soikoon!

Saatanasta kannattaa muistaa että hän saapuu aina luvaten yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista mutta lopussa ei kiitos seiso. Saatana voi vaikkapa luvata satanistille että tämä pääse Playboyhin, rikkaisiin naimisiin ja jopa esittelemään kumisia tissejään Malmin Tillikkaan, mutta todellisuus on karumpi.

Historian tunnetuin satanisti oli nimeltään Faust ja hänestä kirjoittivat niin Marlowe kuin Goethekin. Faust myi sielunsa ja ulkoministerin tekstiviestit Saatanalle saadakseen menestystä ja maallista mammonaa. Menestystä seurasi, Faustin ensisinkku "Lööppisatanisti" nousi oitis kaikkien listojen kärkeen ja rahaa ropisi laariin niin ettei perässä pysynyt.

Eräällä strippauskeikallaan Faust tapasi sitten kauniin luonnonlapsen Aerto Länsmanin ja rakastui palavasti. Aerton puhtaus ja viattomuus avasivat Faustin silmät. Mitä hän olikaan mennyt tekemään? Myynyt sielunsa! Välähdyksenomaisesti Faust ymmärsi että rakkaus onkin maallista mammonaa tärkeämpää ja sielu ihmisen kallein omaisuus. Ja sen hän oli mennyt myymään Saatanalle muutamasta rovosta ja uudesta kännykästä.

My God, my God, look not so fierce on me.
Adders and serpents, let me breathe awhile.
Ugly hell, gape not, come not, Lucifer!
I’ll burn my books. Ah, Mephistophilis!


Mutta siinä vaiheessa olikin jo liian myöhäistä purkaa Seiskan kanssa tehtyä diiliä ja Faust tempaistiin demonien toimesta Manalan tuliseen pätsiin jossa häntä kidutettiin iankaikkisesti soittamalla hänelle hänen omia levytyksiään. Kyllä sillon kadutti. Ihan taatusti kadutti.

Saatanaa se taas nauratti, on se sellainen velikulta.

(Yllä olevaan kappaleeseen on pujahtanut pieni mutta harmittava virhe. "Seiskan" sijaan siinä pitäisi lukea "Saatanan". Toimitus pahoittelee virhettä.)

No comments:

Post a Comment