3.8.12

Toivioretki

Ja niin koittavi jälleen maanantai ja pieni sydän on pursuavasta toivosta pakahtumaisillaan.

Ripeät askeleet johtavat kioskille, hätäiset kädet repivät oven auki, levoton katse hakeutuu oikealle hyllylle. Joko se on ilmestynyt, joko? Tämäkö päivä täyttää levottoman sielun salaisimmatkin toiveet? Tämäkö hetki nostaa ihmisen lapsen maanpäälliseen nirvanaan? Tänäänkö unelmista vihdoin tulee totta? Tänäänkö sieluni saa siivet?

Oikea hylly löytyykin, ja siellä uusi lehti on - vain odottamassa onnekasta ostajaansa.

Tärisevin käsin tiskille ladotut, tyhjien pullojen keräämisestä kootut kolikot vaihtavat omistajaa ja lehti sujahtaa vanhaan ja toivottoman repaleiseen Siwan muovikassiin. Toivioretki on päättynyt. Kotomatka voi alkaa.

Kotona verhot ikkunoiden eteen, nopea suihku ja parranajo, pyhäpuku päälle, kynttilät palamaan ja radio soittamaan kauneimpia virsiä. Hartauden vallitessa lähiön lähikaupan toiseksi kallein siideripullo sihahtaa sähäkästi auki ja lehteen tutustuminen voi alkaa.

Mutta ei.

Pettymyksen karvas kalkki on tyhjennettävä, nieltävä viimeiseen pisaraan. Tälläkin kertaa.

Murskana ovat kaikki unelmat paremmasta elämästä, tuhkana kaikki kauniit haaveet ja suloiset odotukset.

Kauniin Johanna Tukiaisen matka Playboy-lehteen alkoi kohta neljä vuotta sitten, mutta vieläkään pyhiinvaeltaja ei ole päässyt perille maaliinsa Hugh Hefnerin lehden sivuille mutta ennen kaikkea Hugh Hefnerin Mansioniin Hugh Hefnerin tyttöystäväksi Hugh Hefnerin lompakolle.

Esteitä on toki matkan varrella vaikka millä mitalla. Kateus, kauna ja suoranainen viha jota moni suomalainen tuntee kaunista Johannaa kohtaan, poliisin vaino, ilkeämielisesti salakuvatut sosiaalipornahtavat TV-ohjelmat, psykopaattinarsisti Arto Länsman, ja ihmisten sairaat nettiherjat rapauttavat unelmaa ja vaikeuttavat pääsyä alastonmalliksi nakulehteen.

Hugh Hefner on näissä asioissa aivan erityisen tarkka ja seuraa varsinkin Hymyn Tuksu-palstaa silmä kovana.

Totuuden nimessä on vielä mainittava kilot. Vielä ei kaunis Johanna ole ihan onnistunut pääsemään takaisin Miamin mittoihinsa mutta laihdutus on hyvällä alulla, kuten tuoreet kuvatkin todistavat, ja viisi kiloa on jo lähtenyt. Harva Playboyn mallityttö on niinkään trimmattu kuin Johanna. Ja on Johannalla toinenkin ässä hihassaan: toisin kuin kukaan muu Playboyn mallityttönen Johanna on aito blondi.

Tästä syystä onkin aivan käsittämätöntä ettei Johannaa vielä ole kuvattu Playboyhin.

Sydänjuuriani myöten närkästyneenä revin lehden kappaleiksi, sytytän sen tuleen ja viskaan ikkunasta ulos, vaivautumatta avaamaan ikkunaa.

Harkitsen jalkojen työntämistä ulos sillä epätoivo raastaa sieluani kuin nälkäinen Belsubub sitkasta lounassämpyläänsä, kuumeisessa pääkopassani takoo vain yksi ajatus: Ei vieläkään! Ei vieläkään! Ei vieläkään!

Sitten toivo nousee rintaani uutena ja tuoreena ja väkevänä. Ellei Johannan kuvia ollut Playboyn tässä numerossa niin ensi numerossa taatusti on!

Tietoisena tästä vedän jalat sisälle ikkunasta ja jatkan eloani.

Siksi ja vain siksi.

No comments:

Post a Comment