17.3.11

Neljäs erä

Iltaa kaikille kiekkofaneille täältä Albertinkadun hornankattilasta ja tervetuloa kihelmöivän jännittävän pudotuspelisarjan hurmeiseen, neljänteen koitokseen, jossa ei armoa anneta eikä pyydetä!

Vastakkain ovat, kuten kaikki muistavat, hallitseva raskaan sarjan mestari Johanna ”Tukk the Ripper” Tukiainen ja haastaja, Los Angelin oma poika, pirteä höyhensarjalainen Arto ”Porotarzan” Länsman, ja voitot kutkuttavasti 2-1 kotijoukkueen eduksi.

Mutta ensin taustaa. Tämä on pudotuspelien The Sarja, siitä ei ole epäilystäkään, ehkä voitaisiin jopa puhua vuosikymmenen playoff-klassikosta. Kotijoukkue vei odotetusti ensimmäisen ottelun nimiinsä suvereenilla kotipelillä, johon kuului tiukka puolustaminen, tehokas häirintäpeli ja ilkeä asenne. Viiltäjä oli selvästi fokusoituneempi ja motivoituneempi ja selvästi voitonnälkäisempi kuin Porotarzan. Toisessa ottelussa vieraiden swaroskinkova kilpikonnapuolustus piti loppuun saakka. Oliko voitto onnenkantamoinen vai oikeutettu revanssi, siitä voidaan olla montaa mieltä.

Kolmannessa ottelussa olikin täysin rähinä päällä ja veren maku suussa heti aloituskiekosta lähtien. Porotarzan saapui jäälle tapansa mukaan myöhässä ja tämä strategia toimi, sillä Viiltäjä oli selvästi unessa pelin alkaessa. Määrätietoisella painostuksella Porotarzan sai painettua pelin Viiltäjän puolustusalueelle, vääntö oli todella tiukkaa, poikittaista ja koukkua tuli jatkuvasti, ehkä mentiin jo vähän sääntöjenkin rajamailla, mutta sitten kun Porotarzanin olisi pitänyt maalata ja ratkaista peli, Seppo Mäkelän pilli soi ja Porotarzanille tuomittiin ottelurangaistus. Porotarzanin istuessa jäähyllä Viiltäjän olikin helppo ratkaista ottelu ja siirtyä voitoissa 2-1 johtoon.

Mitä sanovat studiokommentaattorimme Sakke Pietilä ja Tami Tamminen illan otteluparista?

Tamminen: Tästä sarjasta tulee tiukka ja tasainen, mutta näistä kahdesta gladiaattorista mä luotan Viiltäjään. Se määrä tikitalkkia ja pikkusikaa minkä se heittää matsin aikana tulee ratkaisemaan sarjan, Tarzanin hermo ei tuu kestämään. Viiltäjän viiltävä mailapeli on myös aivan omaa luokkaansa ja onhan sillä massaakin ihan eri tavalla kuin lapin ruipelolla.

Pietilä: Mun on kyllä pakko antaa propsit Tarzanille. Mies tulee täydestä tuntemattomuudesta Peräpohjolan Ö-liigasta ja nyt se jo pelaa mestaruudesta. Se kertoo jo jotain miehen potentiaalista ja röyhkeydestä.

Tamminen: Ota huomioon, että nyt ollaan playoffeissa ja in the big league. Momentum on selvästi Viiltäjän puolella. Kaikki kavitaatiot ja kaalisopat ja greitlengtsit ja tekokynnet ei ole mennyt hukkaan. Viiltäjällä on myös kotikenttäetu ja tutut pelivälineet lautasista hellaan.

Pietilä: Yks tärkee pointti tässä sarjassa on yleisö, se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja. Tähän mennessä se on ollut aika neutraali, mutta jossain vaiheessa Nassu kääntyy jommankumman puolelle ja se voi ratkaista tän homman.

Tamminen: Viiltäjällä on kuitenkin Jeesus sen puolella, joten haist sä Pietilä home!

Lähtökohdat illan otteluun ovat siis harvinaisen kutkuttavat. Jos Viiltäjä saa aloitusvihellyksestä saakka täyden hellokittyn päälle, niin kestääkö Porotarzanin turnauskunto? Jos Porotarzan on silmämuniin asti doupattu ja rähinäpäällä, niin ehtiikö edes Seppo Mäkelä väliin?

It ain’t over till the fat lady sings Lööppijulkkis.

No comments:

Post a Comment