27.3.11

Vox populi, vox dei

Maailmassa on monta epäkohtaa, monta tragediaa, monta monituista huutavaa vääryyttä. Ei minun sitä tarvitse teille kertoa, kyllä jokainen sen itse tietää.

Ainutkaan vääryyksistä ei kuitenkaan ole läheskään niin huutava kuin tämä: Janita Janatuinen ei ole vieläkään tehnyt levyä!

Miksi?

Mikä maailmassa on vikana?

Karita Mattila on tehnyt levyn. Wienin filharmoonikot on tehnyt levyn. Maria Callas on tehnyt levyn. Sibeliuksen sössösinfonioita on levytetty monta kertaa, samoin Beethovenin plöräyksiä. Mozartia en tässä yhteydessä edes viitsi mainita.

Mutta voiko kukaan yllä mainituista väittää että heille on lykätty tisseihin viisi kertaa silikonia? Ei todellakaan voi. Onko Matti Salminen koskaan esiintynyt Hymy-lehden nakukuvissa tissinunnana? En usko. Voiko Soile Isokoski pokkana sanoa että hänelle on tehty, niin, tuota . . . tehty lehdissäkin piinallisen yksityiskohtaisesti selostettu operaatio . . . tuota . . . öööö . . . siis . . . .alakertaan . . . siis juuri sinne . . . ja että siellä olisi . . . niin . . . tuota . . . suoritettu tiivistystoimenpiteitä simpukkaosastolla? Tuskin voi.

Mutta studioon vaan nekin janarit on päästetty.

Millä rahkeilla tässä maailmassa siis saa tehdä levyn? Kysyn vaan?

Jos ei meriitiksi riitä se että on asennuttanut itselleen Suomen suurimmat silikonit niin mitä pitää vielä ihmisen tehdä että se levydiili irtoaa? Mitä?

Traagisinta on se että levytyshanke on ollut vireillä. Kahdestikin. Molemmilla kerroilla asialla oli maamme viihteen maaginen superpariskunta Tuija Järvinen ja Esko Koivumies. Molemmilla kerroilla hanke peruttiin aivan viime hetkillä.

Kysyn vaan – onko se nyt mikään validi syy perua kansallisesti tärkeä levyhanke jos nyt solisti ei satu tulemaan studioon kun laulu pitäisi purkittaa? Näinkö pikkumaista ja kateellista on levymogulien toiminta?

Todelliset taiteilijat kuten Janita Janatuinen ja vaikkapa JOhanna Tukiainen ovat tunnetusti oikukkaita ja temperamentikkaita diivoja – juuri siitähän heidän ihmiskuntaansa koskettava taiteensa kumpuaakin; juuri heidän sisäiset ristiriitansa rikastuttavat eloamme, elähdyttävät arkeamme, sulostuttavat joutilaita hetkiämme, auttavat meitä jaksamaan kun ajat ovat vaikeat ja epätoivo kolkuttelee etuovea!

Janita Janatuisen tilanne ei ole jäänyt huomaamatta kansan syviltä riveiltä ja niinpä onkin Facebookiin, tuohon aikamme deus ex machinaan joka silmänräpäyksessä muuttaa maailman ja kyykyttää sieluttoman järjestelmän kasvottomat lakeijat, ilmestynyt jo Janita Janatuisen levysopimusta vaativa sivu – ”Vaadimme Janita Janatuiselle levydiiliä!” – joka vain muutamassa lyhyessä päivässä on kerännyt kymmeniä tuhansia jäseniä ja paisunut suoranaiseksi kansanliikkeeksi jonka räjähtävää joukkovoimaa eivät enää mitkään keinotekoiset esteet kykene patoamaan!

Janita Janatuisen levy on sydämenasia miljoonille ihmisille!

Totisesti minä sanon teille levymogulit missä päin maailmaa toimittekaan: Tehkää jotain älkääkä siinä vaan päivitelkö! Janita Janatuisen levyn pitää olla kaupoissa maanantaina!

No comments:

Post a Comment